24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Soinin talouden toteuma näyttää alkuvuoden osalta hyvältä

Soinin kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan talousarvion toteutumaa 30.6. mennessä. Tilanne näyttää hyvälle, sillä kesäkuun lopun tilanteen mukaan tilikauden tulos poistojen jälkeen näyttäisi vain 50000 euron alijäämää, kun budjetissa on ennakoitu liki 200000 euroa.

Asiaan vaikuttaa suuresti hyvä verotulokertymä, joka on viitisen prosenttia ennakoitua parempi.

MAINOS

Loppuvuoden osalta on luvassa sekä hyvää että huonoa; verotulojen uskotaan pysyvän edelleen positiivisessa kasvussa, mutta toisaalta koronakustannuksia on tulossa lisää, lomapalkat eivät vielä näy ensimmäisessä vuosipuoliskossa ja investointien toteuma on vielä alhainen.

Budjetti on kuitenkin toteutuneet ensimmäisellä vuosipuoliskolla suunnitellusti ja odotettavissa on, että tilikauden tulos tulee olemaan vähintään talousarvion mukaisella tasolla.

Toisena asiana käsittelyyn otettiin Soinin kuntastrategia. Strategian arvona ja visiona on olla sisukkaasti itsenäinen, vauvasta vaariin huolta pitävä ja yhteisöllinen kunta. Painopistealueina ovat elinvoimainen kunta, sujuva arki Soinissa ja kiinnostava elinympäristö. Näiden asioiden taustalle kätkeytyviä asioita valaisi kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi.

Jatkossa strategiaa tarkastellaan aina uudelleen elokuussa ennen talousarvion laadintaa. Strategia hyväksyttiin pienin tarkennuksin.

Soinin kunnan ja EJ-Lämpö Oy:n välinen kauppa maa-alueista hyväksyttiin. Yritys ostaa Soinin kunnalta teollisuusalueelta määräalat tonteista 84/2 ja 84/3, yhteensä noin 1280 neliötä. ja kauppahinta on 1280 euroa.

Soinin kunnan ja Visit Hautakylä Oy:n välinen kauppa hyväksyttiin. Yritys ostaa Soinin kunnalta Kukon rekisterikylässä sijaitsevan Kaunisaho- nimisen tilan kokonaisuudessaan. Tilan kiinteistörekisterin mukainen pinta-ala on 2450 neliötä ja kauppahinta 637 euroa.

Valtuusto valitsi luottamushenkilöt Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon. Jäseniksi valittiin Tapani Akonniemi (varalla Kari Laasala) ja Johanna Rinne (Marjut Sillanpää).

Ilmoitusasioissa keskusteltiin Pohjanmaan poliisin infokirjeestä ja poliisien määrän 450 vähennyksestä koko Suomessa. Tilanteen uskotaan vaikuttavan myös Soiniin, mikä aiheutti huolta.

Muissa asioissa päätettiin, että valtuuston kokoukset alkavat jatkossa kello 18.

Tekninen johtaja Risto Rinne selvitti katuvalojen ja niiden vaihdon tilannetta led-valoiksi. Pääkadulla keskustassa valot palavat läpi yön.

Sivukylillä ja asuntoalueella valot syttyvät aamulla kello 6 ja sammuvat päivän valjetessa. Illalla ne syttyvät hämärän tullen ja sammuvat kello 23.

Kun kouluissa on kesällä loma-aika, valot eivät ole käytössä. Tänä syksynä valot eivät alkaneet syttyä koulujen alettuakaan, mikä johtui ongelmasta automaattiohjauksessa. Ongelma on nyt ratkaistu.

Led-valoiksi valot on päivitetty jo muutamilla asuntoalueella ja viimeksi teollisuusalueella. Tällä viikolla valot vaihdetaan Laasalassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät