0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Kymmenen kilon sato Alajärven nimikkopuusta

Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset lahjoittivat jokaiselle Suomen kaupungille oman omenapuun. Alajärven puun satoa on nyt alettu korjata ja tarkoituksena on valmistaa nimikkopuun antimista tuorepuristettua omenamehua.

Alajärveläisille lahjoitettu nimikkopuu sijaitsee Tjudössä, Öfvergårdsin tilalla, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Viljelijät kertovat, että satoa saatiin tänä vuonna hyvin ja sadonkorjuuseen ryhdyttiin normaalia aiemmin.
– Lämpimän kesän ja alkusyksyn ansiosta sato valmistui ajoissa ja hedelmiä saatiin runsaasti, noin kymmenen kiloa, viljelijä Anna Alm kertoo.

MAINOS

Sato jalostuu mehuksi

Öfvergårdsin maatila tunnetaan erityisesti laadukkaista omenamehuista, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.
– Saimme paljon erilaisia ehdotuksia, mitä omenoista voisi valmistaa aina hillosta omenapiirakkaan. Päädyimme tuottamaan sadon antimista omenamehua, Visit Ålandin viestinnästä vastaava myynti- ja projektipäällikkö Niko Micklin.

Alajärven nimikkopuun omenoista valmistetusta mehusta toimitetaan ensimmäinen kolmen litran erä kaupunginjohtaja Vesa Koivuselle ennen joulua. Kukin kaupunki saa päättää itse, mitä mehulla tekee. Toinen erä mehusta luovutetaan kaupunginjohtajalle Ahvenanmaan satavuotisjuhlien yhteydessä 9.6.2022.
– Ensimmäisestä omenamehuerästä kaupunki voi halutessaan järjestää vaikka arvonnan sosiaalisessa mediassa tai sitten sillä voi palkita vaikka ansioituneen kaupunkilaisen, vinkkaa Micklin.

Anna Almin mukaan Ahvenanmaalla on käynyt tänä vuonna vierailijoita ympäri Suomen.
– Meillä on käynyt paljon vieraita ihailemassa nimikkopuita eri puolilta Suomea ja siksi pidämme tilamme auki myös koulujen syyslomaan aikaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät