Järvi-Pohjanmaalla kolmas rokotus voimakkaasti immuunipuutteisille

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaalla annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti kolmansia koronarokoteannoksia voimakkaasti immuunipitoisille kuntalaisille. Jatkossa järjestetään walk in -rokotustapahtumia aina tiistaisin.

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi henkilöiksi luetaan ihmiset, joita koskee jokin seuraavista asioista: elinsiirto, kantasolusiirto, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, immunosupressiivinen syöpähoito, autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä, dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV tai muu lääkärin arvioima vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila. Vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila kertoo, että kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisen rokoteannoksen antamisesta on kulunut kaksi kuukautta.

MAINOS

Walk in -rokotustapahtumia järjestään jatkossa tiistaisin Alajärven terveyskeskuksessa kello 15–17 ja Lappajärven ja Vimpelin terveysasemilla kello 15–16.

THL antoi torstaina uuden maskisuosituksen, jonka perusteella Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä suosittaa käyttämään maskia oman harkinnan mukaan. Maskin käyttöä suositellaan etenkin, jos ei ole saanut täyttä rokotussarjaa. Järvi-Pohjanmaan perusturvan toimipisteissä asioitaessa suositellaan edelleen suu-nenäsuojuksen käyttöä.

– Suosittelemme maskin käyttöä etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Lisäksi suosittelemme maskin käyttöä julkisessa liikenteessä. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä.

Erilaisten tilaisuuksien järjestäjät voivat antaa omia maskisuosituksiaan, jotka koskevat heidän omia tilojaan, kertoo Jaakko Anttila.

MAINOS
Edellinen artikkeliYritysten syysmarkkinat saaneet väen liikkeelle
Seuraava artikkeliAisapari kutsuu nuoria leirille