Soinin yhtenäiskoulun 6. luokka etäopetukseen altistumisten takia

Mainos[adrotate banner="3"]

Viime viikkoina koronatartuntojen määrä on pysynyt korkealla Etelä-Pohjanmaalla ja myös Kuusiokunnissa on annettu viime päivinä kaikkiaan kuusi positiivista testitulosta, jotka ovat tuoneet mukanaan myös altistumisia.

Kuusiokunnissa tartunnat ovat viime päivinä painottuneet Soiniin. Tartuntojen ja altistumisten vuoksi Soinin yhtenäiskoulun 6. luokka on asetettu karanteeniin tartuntataudista vastaavan viranomaisen määräyksellä. Luokka siirtyy etäopetukseen 28.10.–7.11. väliseksi ajaksi.

MAINOS

Useita mahdollisia altistumispaikkoja

Myöhemmin positiivisen testituloksen saanut henkilö on liikkunut seuraavissa paikoissa Soinissa: 22.10. Soinin Tervahovi kello 11–11.20 ja S- Market kello 11.20–11.30 sekä 23.10. Soinin eläkeläisjuhla kello 8.30–15 ja K- Market Kaneli kello 8–8.10.

Muissa Kuusiokunnissa myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut torstaina 21.10. Alavudella Keskisen Kyläkaupassa kello 11–15, Keskisen hampurilaisravintolassa kello 13.30–14 ja Riemuparkissa klo 14.15–15.

Samoissa tiloissa oleskelleiden tulee tarkkailla mahdollisia oireita ja hakeutua koronavirustestiin aina oireiden ilmetessä. Koronavirustartuntaan viittaavia oireita voivat hengitystieoireiden lisäksi olla muun muassa kuume, vatsaoireet sekä maku- ja hajuaistin häiriöt. Ajan koronavirustestiin voi varata puhelimitse numerosta 06 252 57612.

Walk in -rokotuksia jo perjantaina

Kaikkia alueen asukkaita suositellaan edelleen suojautumaan koronatartunnoilta suositusten mukaisesti. Jokaisen on myös toivottavaa hankkia koronarokote. Rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta walk in -rokotustilaisuuksista perjantaina 29.10. Ähtärin pääterveysasemalta kello 12–14. ja Alavuden pääterveysasemalta klo 14.30–17.30.

Kaikkien Kuusiolinnan terveysasemapalveluiden tavoin rokotustilaisuudet ovat avoimet kaikille Kuusiokuntien asukkaille. Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtaja Juha Viitasaari muistuttaa, että rokotukseen saavuttaisiin vain terveenä.
– Rokotusajat ovat avoimet kaikille yli 12-vuotiaille Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueen asukkaille. Kyseisinä aikoina on mahdollisuus saada ensimmäinen koronarokote tai tehosterokote niille yli 12-vuotiaille kuntalaisille, joilla ensimmäisestä koronarokotuksesta on kulunut 8 viikkoa tai enemmän.

Muihin ajankohtiin rokotusajan voi varata jälleen sähköisesti osoitteessa hyvis.fi sekä terveysasemien koronarokotusten ajanvarausnumeroista. Puhelinajanvaraukseen uusia aikoja aukeaa ennen pääsääntöistä soittoaikaa, joka on maanantaisin kello 11–14. Etelä-Pohjanmaan koronanyrkin suositusten mukaisesti 12 vuotta täyttäneille henkilöille kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisessa liikenteessä ja takseissa, kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan, sekä koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella.

MAINOS
Edellinen artikkeliSydänyhdistyksen liikuntapäivässä yhdessä liikkumisen iloa!
Seuraava artikkeliLappajärven koronatilanne rauhoittumassa