Sydänyhdistyksen liikuntapäivässä yhdessä liikkumisen iloa!

Alajärven Sydänyhdistys järjestää tiistaina 2.11. kello 11-14 kaikille avoimen liikuntapäivän, jossa liikutaan yhdessä, kukin tasonsa mukaan ja hymy huulilla!

– Erityisesti mukaan toivotaan heitä, jotka eivät vielä ole saaneet liikuntakipinästä tartuntaa, nyt on mukava tilaisuus tulla kokeilemaan kolmea erilaista ryhmäliikuntaa! Voit osallistua vain yhteen lajiin tai olla mukana kaikessa, Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Anneli Murto kannustaa!

MAINOS

Päivän tapahtumat toteutetaan uimahallilla, ja mukana on kaupungilta liikunnanohjaaja Merja Korpela. Kello 11 aloitetaan Merjan vetämällä 45 minuutin tasapainojumpalla. Vartin tauon jälkeen kello 12 siirrytään kuntosalille, jossa Merja vetää jumpat ja opastaa turvalliseen kuntosalilaitteiden käyttöön, eli mukaan voivat tulla aivan vasta-alkajatkin!

Kolmantena ryhmäliikuntatuntina starttaa jälleen vartin tauon jälkeen kello 13 vesijumppa ja tapahtuma päättyy kello 14.

Kaikki päivän lajit ovat sellaisia, että niitä voi tehdä isolla teholla tai kevyemmin, aivan sen mukaan mitä oma kunto sallii!

– Sydänyhdistyksessä yritämme aina puhua liikunnan, levon, ruokailun sekä henkisen ja fyysisen tasapainon puolesta, Anneli kertoo. – Haluamme opettaa että liikkua voi hymyssä suin ja ryhmäterapia on myös sosiaalisesti terapeuttista!

Merja Korpela muistuttaa, että etenkin sydänsairaille liikunta on tärkeää, koska se vilkastuttaa verenkiertoa, saa verisuonet joustavammiksi ja laskee verenpainetta. Pitkäkestoisella liikunnalla on mahdollisuus vaikuttaa myös veren hyvän kolesterolin määrään.

Seurayhteistyö on kaupungin vapaa-aikatoimelle hyvin tärkeää ja Merja Korpela kertoo, että Annelin ottaessa yhteyttä liikuntapäivän tiimoilta oli hän heti innolla siinä mukana.

– Tämä on hyvä mahdollisuus tutustua erilaisiin lajeihin ja ne, jotka ovat ennenkin liikkuneet, voivat ottaa tänne sen liikkumattoman kaverin mukaan!

Päivään on ennakkoilmoittautuminen viimeistään 1.11. joko Merjalle numeroon 044 297 0215 tai Annelille 040 709 4647. Ilmoittautua kannattaa viestillä ja kertoa siinä nimensä ja mihin osaan päivän ohjelmasta haluaa osallistua.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version