3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Piika ja sotilas -elokuva voitti Vuoden kyläelokuva -palkinnon

Yhdeksästä finaaliin yltäneestä elokuvasta viidestä oli edustus paikalla. Kaikki finalistit saivat muistoksi kunniakirjan, ruusun ja Luoma-ahon leipomon ruisleivän.

VII Kyläelokuvafestivaaleja juhlittiin sunnuntaina Luoma-ahon kylätalolla.

Kohokohtana oli jälleen Vuoden kyläelokuvan valitseminen. Sen valintaan saatiin elokuvia viime vuonna kaikkiaan 20 ja niistä yhdeksän valittiin finaaliin. Korona esti festivaalin pitämisen viime syksynä, joten finalistit laitettiin Aisaparin YouTube-kanavalle yleisön äänestettäväksi ja tänä syksynä päästiin viimein jakamaan palkinnot.

MAINOS
Leea Keto ja Jarmo Kumpula kertoivat Järvilakeuden kansalaisopiston tuottamasta Muistoseurat-elokuvasarjasta.

Yleisöäänestykseen saatiin noin 300 ääntä ja niistä eniten sai kurikkalainen Piika ja sotilas -elokuva, jonka myös tuomaristo valitsi voittajaksi. Piika ja sotilas on kestoltaan kymmenen minuuttia ja sen on tehnyt Better world project työryhmä. Elokuva on toteutettu kaikille avoimena elokuvatyöpajana Kurikan kirjastossa.

Projektin tavoite on ollut yhdessä nuorten kanssa tutustua ja toteuttaa lyhytelokuva ja oppia samalla elokuvan teon vaiheet. Kuvaus, käsikirjoitus, ohjaus ja leikkaus on toteutettu yhdessä työryhmän kanssa. Piika ja sotilas lyhytelokuva kertoo Suomen sodan aikaisesta tapahtumasta Kurikassa. Se kertoo tarinan, miksi Kurikka säästyi venäläisten tuholta. Elokuva on osa Better World projektia, joka on toteutettu alkuvuodesta 2020 kaikille avoimena elokuvaprojektina/työpajana Kurikan kirjastossa.

Päivä aloitettiin lastenohjelmalla, kun Riesa-Pelle esiintyi. Sen jälkeen teemana oli ”Huumoria Etelä-Pohjanmaalta”, kun Pekka Pohjoispää kertoo muun muassa Muistoseurat-elokuvien tekemisestä. Paikalla oli muitakin elokuvien tekoon osallistuneita.

Alustuksen jälkeen alkoivat Valtakunnallisen kyläelokuvakilpailun finalistien esitykset ja Vuoden kyläelokuvan valinta. Kilpailun teemana oli maaseudun vetovoimaisuuden edistäminen – aiheena elämä maaseudulla ja esimerkiksi monipaikkaisuus – ”Jalka kahdessa paikassa”.

Tilaisuuden järjestelyissä oli kyläyhdistyksen yhteistyökumppanina Leader Aisapari ja lisäksi tukea saatiin Maaseutuverkoston palvelupaketista.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät