MAINOS

Järvi-Pohjanmaa käynnistää korona- ja influenssarokotukset samanaikaisesti

Järvi-Pohjanmaan alueella tulevien viikkojen aikana annetaan sekä korona- että influenssarokotuksia samaan aikaan samassa paikassa. Alajärvellä järjestetään lauantaisin 27.11. ja 4.12. päivät, jolloin annetaan vain influenssarokotuksia.

THL:n ohjeistuksen mukaisesti sekä koronarokotteen tehosteannoksen että influenssarokotteen voi antaa samaan aikaan. Tämä helpottaa terveydenhuollon rokotuksista aiheutuvaa työmäärää sekä asukkaan ei tarvitse lähteä asioimaan kahta kertaa.

MAINOS

Kaikkiin rokotustapahtumiin saa tulla vain täysin terveenä, suosittelemme suu-nenäsuojuksen käyttämistä sekä rokotettavan on hyvä ottaa henkilöllisyystodistus mukaan.

Koronarokotuksille tarkoitetuissa massarokotuspäivissä voi hakea itselleen 1., 2. tai 3. koronarokoteannoksen. Kolmanteen koronarokotteeseen ovat oikeutettuja yli 60-vuotiaat, sote-henkilöstö (alle 6 viikon välillä 1. ja 2. annoksen saaneet) sekä riskiryhmät 1 ja 2. Eli käytännössä ne henkilöt, jotka olivat viime keväänä rokotusvuorossa ennen muuta väestöä.

Edellisestä koronarokotteesta tulee olla kulunut vähintään kuusi kuukautta ennen kuin kolmas rokote annetaan. Vaikeasti immuunipuutteisilla väliksi riittää kaksi kuukautta. Pääosin tämä kuusi kuukautta tulee alueemme asukkailla täyteen marras-tammikuun aikana.

Tällä viikolla koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Lappajärvellä 17.11. ja 19.11 kello 9-15, terveysasemalla sekä Vimpelissä 16.11. kello 8-15 terveysasemalla.

Seuraavilla viikoilla koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Alajärvellä monitoimihallilla kello 8-15 23.11. yli 87-vuotiaat, 24.11. 84-86-vuotiaat ja 25.11. 80-83-vuotiaat.

Muut 3. koronarokotukseen oikeutetut henkilöt (joille 2. annos annettu vähintään kuusi kuukautta aikaisemmin) sekä 1. ja 2. koronarokoteannosta hakemaan tulevat henkilöt voivat tulla parhaiten sopivana ajankohtana Alajärven monitoimihallilla järjestettäviin rokotustilaisuuksiin.

Vimpelissä rokotetaan jälleen 25.11. kello 8-15 terveysasemalla ja Lehtimäellä 2.12. kello 9-15 terveysasemalla.

Näiden ajankohtien jälkeen kaikissa edellä mainituissa toimipisteissä järjestetään lisää rokotustilaisuuksia koronarokotuksien jakelua varten.

Alajärven monitoimihallilla järjestettävien rokotuspäivien ikäryhmittely ei ole täysin sitova, jos esimerkiksi yli 87-vuotias ei pääse juuri tiistaina, voi hän tulla myös keskiviikkona. Toivomme ikäihmisten omaisia varmistamaan, jotta heidän läheiset pääsevät yllä mainittuihin tilaisuuksiin.

Kelalta saa matkakorvauksen taksikyytiin koronarokotuksiin samoin periaattein, kuin sen saa muihin terveydenhuollon käynteihin. Niille kotihoidon asiakkaille annetaan 3. koronarokotus kotona, joille myös aikaisemmat rokotusannokset on annettu kotona.

Influenssarokotukset

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat naiset, 65-v täyttäneet, alle 7-v lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri, varusmiespalveluksensa aloittavat henkilöt sekä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.

Tällä viikolla influenssarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Lappajärvellä 17.11. ja 19.11 kello 9-15, terveysasemalla sekä Vimpelissä 16.11. kello 8-15 terveysasemalla.

Seuraavilla viikoilla influenssarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Alajärvellä monitoimihallilla kello 8-15. 23.11. yli 87-vuotiaat, 24.11. 84-86-vuotiaat ja 25.11. 80-83-vuotiaat.

Yllä mainitut rokotustilaisuudet ovat samat, joissa annetaan koronarokotuksia. Kaikille 3. koronarokotusannosta hakemaan tuleville henkilöille voidaan samalla antaa myös influenssarokotus.

Lauantaina 27.11. ja 4.12. kello 8-16 on kaikkien ikäryhmien yleinen rokotuspäivä (myös lapset) Alajärven terveyskeskuksessa, iso odotussali. Tilaisuudessa annetaan vain influenssarokotuksia.

Vimpelissä 25.11. kello 8-15, terveysasema ja Lehtimäellä 2.12. kello 9-15 terveysasemalla.

Näiden ajankohtien jälkeen kaikissa edellä mainituissa toimipisteissä järjestetään lisää rokotustilaisuuksia influenssarokotuksien jakelua varten. Sen lisäksi rokotusauto lähtee liikkeelle viikolla 48.

MAINOS
Exit mobile version