Yksityistieavustushakemuksia toivotaan lisää ELY-keskukseen

Yksityistieavustusta voi saada esimerkiksi rumpujen uusimiseen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää rahaa yksityisteiden parantamiseen ja korjaamiseen kolmen pohjalaismaakunnan alueella eli Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

Avustushakemusten määrä on vähentynyt viime aikoina ja ELY-keskus haluaakin herätellä kuntien teknistä toimea ja yksityistiekuntia, jotta ne laittaisivat hakemuksia tulemaan.

MAINOS

Mihin rahaa voi saada?

ELY-keskus voi myöntää avustusta lähinnä siltojen parantamiseen, se on tärkeysjärjestyksessä ylimpänä ja siihen myönnetään avustusta noin 75 prosenttia kustannuksista.

Lisäksi voidaan rahoittaa esimerkiksi liikenneturvallisuutta parantavia hankkeita ja tiestön perusparantamishankkeita. Näitä molempia tuetaan 50 prosentilla.

Vuosittain Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on jakanut yksityistieavustuksia alueellaan noin miljoona euroa. Avustettavan hankkeen kustannusarvion pitäisi olla minimissään 10000 euroa.

– Yksityistielaki on muuttunut ja kriteerit avustuksen saamiseen ovat löystyneet. Nyt tarvitsee oikeastaan olla vain tiekunta perustettuna, jotta avustusta voi hakea, rohkaisee liikenteen hallinnan asiantuntija Mikael Björses Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

– Olen huomannut myös sen, että sellaisista kunnista on tullut useita avustushakemuksia viimeisten vuosien aikana, joissa kunta auttaa tiekuntaa hakemuksen teossa, mutta ei hakeminen vaikeaa ole, toteaa Björses.

Yksityistieavustuksista, avustuskelpoisuudesta ja muusta asiaan liittyvästä löydät tietoa ELY-keskuksen verkkosivuilta. Sivustolta löytyy myös lomakkeet ja yhteystiedot, joista voi kysyä lisätietoa.

– Kannattaa nyt laittaa avustushakemus tulemaan, sillä avustuksiin käytettävä rahoitus jaetaan valtakunnallisesti jälleen alkuvuodesta ELY-keskuksille, huomauttaa Björses.

MAINOS
Edellinen artikkeliJärvi-Pohjanmaa käynnistää korona- ja influenssarokotukset samanaikaisesti
Seuraava artikkeliSoini vahvisti veroprosentit vuodelle 2022