0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Soini vahvisti veroprosentit vuodelle 2022

Soinin kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana, että perittävä tuloveroprosentti on myös ensi vuonna 21,75.

Yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi päätettiin 1,10, vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentiksi 0,60, muiden kuin asuinrakennusten kiinteistöveroprosentiksi 1,45 ja voimalaitosten kiinteistöveroprosentiksi 3,10.

MAINOS

Merkittiin tiedoksi talousarvion toteutuminen 30.9. mennessä. Toteumaa selvitellyt hallintojohtaja Jari Salonen kertoi, että ajankohtaan mennessä tuotot ovat toteutuneet noin 60 prosenttisesti ja kulut 75 prosenttia.

Vuosikate on 73000 euroa miinuksella, kun se vielä keväällä näytti miinusta 200000 euroa. – Mikäli vuoden viimeinen neljännes toteutuu tämänhetkisten tietojen mukaisesti, tulee tilinpäätös olemaan miinusmerkkinen. Vuosikate olisi miinuksella noin 100000 ja tilikauden tulos poistojen jälkeen miinuksella 600000, Salonen kertoi.

Valtuutettu Juha-Pekka Keisala esitti huolensa siitä, jos ennuste toteutuu ja toivoi, että mm. valtion korvaamat koronakulut auttaisivat tilanteen kääntämisessä plussalle.

Viimeisenä pykälänä keskusteltiin tarkastuslautakunnan kokoonpanosta. Kuntalain mukaan vaalikelpoinen tarkastuslautakuntaan ei ole kunnanhallituksen jäsen ja periaatetta sovelletaan myös varajäseniin.

Tarkastuslautakunnan toiminnan kannalta jäsenyydet ja varajäsenyydet eri toimielimissä asettavat esteellisyyshaasteita, jolloin myös tarkastuslautakunnan päätösvaltaisuus saattaa vaarantua.

Tästä syystä sivistyslautakunnan varajäseneksi Heikki Lehisalon tilalle valittiin Ano Halla-aho ja tarkastuslautakunnan varajäseneksi Taru Mäkipellon tilalle Aila Lepistö.

Ennen kokouksen alkua valtuutetut saivat kuulla kaksi alustusta, joista ensimmäisen piti Kraatterijärven geopark -hankkeen projektipäällikkö Heikki Martikainen selvittäen hankkeen nykytilaa ja tavoitteita.

Toisena alustajana kuultiin JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopaa, joka kertoi elinkeinoyhtiön kuulumisista ja palveluista yrittäjille.

Soiniin saatiin viime vuonna erilaisia yritysten koronatukia noin 400000 euroa. Syyskuuhun mennessä tänä vuonna Soiniin on perustettu 12 uutta yritystä ja lopettaneita on vain neljä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät