-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa leviämisalueena

Tänään tiistaina kokoontunut Nyrkki totesi covid-19-tilanteen jatkuvan Etelä-Pohjanmaalla samankaltaisena kuin edellisviikoilla.

Uudistetun hybridistrategian myötä luovutaan alueellisista epidemiologisista vaihekuvauksista. Sen sijaan Etelä-Pohjanmaalla täyttyvät valtakunnallisesti määritellyt leviämisalueen tunnusmerkit, joita ovat muun muassa rokotuskattavuus, sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitus, positiivisten koronanäytteiden osuus, joukkoaltistumistilanteet sekä tartuntojen tapaussumma, eli ilmaantuvuus per 100000 asukasta.

MAINOS

Näin ollen aiemmat leviämisvaiheen ravintolarajoitukset säilyvät ennallaan. Nyrkin etätyösuositus on voimassa alueellamme 30.11.2021 saakka.

Menneellä viikolla todettiin 116 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 134. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 2409. 14 vuorokauden ilmaantuvuus on hieman laskenut ollen nyt 130 / 100000 asukasta.

Tartunnoista yli puolet (55 %) on perhepiirin tartuntoja. Lisäksi tartuntoja on tullut yksityisjuhlista sekä työpaikalta, koulusta, harrastuksista tai muista sosiaalisista kontakteista. Epäselväksi jääneiden tartunnanlähteiden osuus on noussut ollen nyt 18 prosenttia.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä kahdeksan koronapotilasta. Terveyskeskuksen vuodeosastoilla on kolme koronapotilasta.

Positiivisten koronatestien osuus on laskenut pikkuhiljaa ja on nyt 3,4 prosenttia.

Sairastuneista 59 prosenttia oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus koko väestöstä: 72,8 % on saanut 1. rokotuksen ja 67,9 % myös 2. rokotuksen. Koko Suomessa koko väestöstä 75,8 % on saanut 1. rokotuksen ja 70,9 % myös 2. rokotuksen.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3468 covid-19-näytettä, keskimäärin 435 näytettä per päivä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 15,9 tuntia.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät