Kotihoidon Lehtimäen tiimin työntekijällä koronavirustartunta

101
Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan perusturvan kotihoidon Lehtimäen tiimin työntekijällä todettiin viikonlopun aikana koronavirustartunta.

Altistuneet asiakkaat ja työntekijät on kartoitettu ja oireilevat henkilöt on viikonlopun aikana testattu, minkä johdosta tuli ilmi kolme koronavirustartuntaa lisää.

MAINOS

Kaikille altistuneiden asiakkaiden läheisille on ilmoitettu asiasta. Kaikki loput altistuneet henkilöt on tänään testattu koronavirustartunnan varalta.

Kotihoito toimii tapahtuneesta huolimatta normaalisti henkilökohtaisilla suojaimilla vahvasti suojautuen.

Etelä-Pohjanmaa on edelleen koronaviruksen leviämisalue, tartuntamäärät ja sairaalahoidon kuormitus ovat pysyneet viime viikosta samalla tasolla.

Valtakunnallisesti viimeisen viikon tartuntamäärät ovat olleet koko koronaviruspandemian aikaan verrattuna huippulukuja, samoin kuin sairaalahoitoon joutuneiden määrä. Asiantuntijoiden mukaan jokainen suomalainen tulee kohtaamaan koronaviruksen, joko rokottamattomana tai rokotettuna.

Nykyisen tutkimustiedon valossa rokottamattomalla on noin 20-kertainen riski joutua sairaalahoitoon ja noin 30-kertainen riski joutua tehohoitoon verrattuna kahteen kertaan rokotettuun henkilöön.

Ainakin yhden koronarokoteannoksen on saanut alueellamme 80,9% alajärveläisistä, 88,0% lappajärveläisistä ja 87,7% vimpeliläisistä yli 12-vuotiaista henkilöistä. Tällä viikolla koronarokotuksia voi hakea seuraavista paikoista:

Alajärven monitoimihalli:
ti 23.11 klo 8.00-15.00 (yli 87-vuotiaat 3. annos ja influenssarokotus)
ke 24.11 klo 8.00-15.00 (84-86-vuotiaat 3. annos ja influenssarokotus)
to 25.11 klo 8.00-15.00 (80-83-vuotiaat 3. annos ja influenssarokotus)

EPSHP:n Mennään bussilla! -koronarokotuskiertue keskiviikkona 24.11.:

klo 9:00–10:30, Lappajärvi, Lukion edusta, Hyytisentie 5
klo 11:00–12:30, Vimpeli, Liikuntahalli, Opintie 29
klo 13:00–15:00, Alajärvi, ABC, Yrittäjäntie 5
klo 15:30–16:30, Lehtimäki, ent. kunnantalo, Keskustie 2
Vimpelin terveysasema
to 25.11. klo 8-15 (influenssarokotuksien yhteydessä)

Alajärven monitoimihallin koronarokotukset on järjestetty erityisesti ikäihmisten 3. rokotusannoksien antamista varten.
Rokotuspäivien ikäryhmittely ei ole täysin sitova, jos esimerkiksi yli 87-vuotias ei pääse juuri tiistaina, voi hän tulla myös keskiviikkona.

Ikäihmiset voivat saada samalla kertaa myös influenssarokotteen! Mihin tahansa kellonaikaan ja minä päivänä tahansa voi rokotuspäivistä hakea 1. tai 2. koronarokotteen ilman ajanvarausta.

Jokaisena monitoimihallin rokotuspäivänä kolmannen koronarokotusannoksen voivat hakea myös seuraaviin ryhmiin kuuluvat henkilöt: voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, kun toisesta rokotusannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta
kaikki ne iäkkäät henkilöt, joiden toisen rokoteannoksen antamisesta on kulunut 6kk (esim. osa alle 80-vuotiaista sai rokotteen samaa aikaan iäkkäämmän puolison kanssa).

EPSHP:n rokotusbussi on tarkoitettu ensimmäisen koronarokotuksen antamista varten. Kuka tahansa alueen asukkaista voi hakea rokotusbussista itselleen ensimmäisen rokoteannoksen.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa