0.7 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Mikko Paavola vuoden urheilijaksi Alajärvellä

Alajärven kaupungin urheilugaalassa sunnuntaina palkittiin suuri joukko menestyneitä urheilijoita ja toimijoita.

Vuoden urheilijana palkittiin Mikko Paavola. Paavolan saavutuksina on mm. miesten seipään Suomen mestaruus, SM-hallista hopea ja Ruotsi-ottelun voitto. Mikko on tasoltaan korkealla myös kansainvälisesti.

MAINOS

Vuoden valmentajana palkittiin Kari Mattila, joka on valmentanut C-tyttöjen joukkueen Power Cup-mitalille menneellä kaudella. Hän on tehnyt tehnyt pitkäjänteistä työtä alajärveläisen lentopallon eteen, mistä osoituksena mestaruusliigan pelaajia.

Ryhtinuorina palkittiin Sara Vuorela ja Olavi Yli-Mannila. Sara on menestynyt sekä pesäpallossa että yleisurheilussa sekä piirin että Sm-kilpailuissa, mm. keihäänheiton joukkuehopea Emmi Pitkäkankaan kanssa. Lisäksi Sara hoitaa koulutyön mallikkaasti.

Olavi taas on kilpaillut SM-tasolla yleisurheilun heittolajeissa useana vuonna hyvällä menestyksellä, yksi SM-kulta ja useita pistesijoja, ja kuuluu alueelliseen nuorten maajoukkueeseen. Hän on toiminut lasten yleisurheiluohjaajana ja on pelannut aiemmin myös pesäpalloa. Olavin lukio-opinnot sujuvat mainiosti ja omaa terveet elämäntavat ja hyvät käytöstavat.

Kunnon kuntalaisina palkittiin Heikki ja Juha Hauta-aho. Valkealammella on ollut vuodesta 2008 alkaen talkootöillä tehty ensilumenlatu. Kevättalvella tykitetään lunta varastoon sahanpurujen alle. Työ vaatii lumitykkien jatkuvaa seurantaa.

Syksyllä hommia jatketaan traktoreilla ja kaivinkoneella, että saadaan tuhansien kuutioiden lumimassa levitettyä latupohjaksi ja ladut hiihtokuntoon. Juha ja Heikki Hauta-aho ovat tehneet kovasti talkootöitä traktorien ja kaivinkoneen kanssa ilman korvauksia. Latu on tärkeä juttu lähialueen kilpa- ja kuntohiihtäjille ja vaatii suuria työtunteja tarjota tämä palvelu.

Vuoden nuori toimija on Mikko Matintupa, joka on reipas 9. luokkalainen, jolle perhe ja ystävät ovat tärkeitä. Hänellä on oma 4H-yritys, jonka kautta tekee erilaisia töitä esimerkiksi vaihtanut talvirenkaita asiakkaiden autoihin.

Mikko on positiivinen, luotettava sekä innokas toimimaan ja osallistumaan erilaisiin toimintoihin. Mikko on myös aktiivinen urheilunsaralla ja pelaa pesäpalloa.

Jouko Etula palkinnon sai Amanda Tuomela. Palkinnon saaja on lukion 1. luokan oppilas, joka edustaa alajärveläistä nousevaa tyttö- ja naispesäpalloa. Kuluvalla kaudella palkittava pelasi sekä C-tyttöjen että naisten Suomisarjan joukkueissa. Pelipaikka hänellä on lukkarina. Hän on myös toiminut pesäpallossa G-tyttöjen vetäjänä.

Urheilijoiden stipendisäännön perusteella myönnettiin lisäksi seuraavat stipendit.

Järviseudun Urheiluautoilijat ry Ville Hautamäki, Alajärven Ankkurit ry yleisurheilujaosto Mikko Paavola, Sara Vuorela ja Emmi Pitkäkangas.

Alajärven Ankkurit ry lentopallojaosto, lentopallon C-tytöt, Tiikerisarjan hopeaa. Joukkueessa pelasi: Tara Anttila, Saana Jokela, Laura Jokiaho, Roosa Kangastupa, Inka Rajala, Neea Raja-aho, Veera Rullpakka, Fiona Yli-Sissala ja Essi Ylönen. Valmentajat: Kari Mattila, Niina Peltola. Joukkueenjohtaja Susanna Jokela.

Alajärven Ankkurit ry junioripesäpallo
, Pesäpallon C-pojat SM pronssi. Läntisen alueen kultaa sekä miesten maakuntasarjan nousu Suomisarjaan. Joukkueessa pelasi: Miika Etula, Eeli Hänninen, Ville Isokangas, Aapo Koivunen, Kimi Lassila, Samu Mattila, Mico Paalanen, Olavi Perälä, Roni-Matti Rantakangas, Elias Särkinen, Matias Uusitalo ja Tomi Viljanen. Valmennustiimi: Juha Hänninen, Juha-Matti Jaatinen, Mika Paalanen, Petteri Perälä.

Alajärvi: Niku Ketola, Anni Keisanen, Juha Paimen, Matti Iivarinen.

Alajärven Ankkurit, lentopallojaoston palkittavat: F-tytöt/pojat Fanni Hyvönen, Leo Ohramaa, Pihla Neulaniemi (kehittyjä), Noora Kortesaari, Lilja-Lumia Ukonmäki, Siiri Rantakangas (kehittyjä).

E-tytöt Aurora Anttila, Neea Sillanpää, Emmi-Lotta Hotakainen (kehittyjä), Meri Yli-Sikkilä (kehittyjä), Inka Pitkänen, Meea Katajamäki, Linnea Mikkolanaho (kehittyjä), Aino Tallbacka (kehittyjä).

D-tytöt Fanni Filmilä, Iida Sillanpää, Milla Siltala (kehittyjä), Niina Raja-aho (kehittyjä), Senja Valkonen, Janina Kangastie, Minttu Saukko (kehittyjä), Marika Nelimarkka (kehittyjä).

C-tytöt Tara Anttila, Laura Jokiaho, Roosa Kangastupa (kehittyjä), Saana Jokela (kehittyjä).
N2 Ada Kriikkula, Anni Hautakangas.

Alajärven Ankkurit, yleisurheilujaoston palkittavat: Elias Onditi, Samuel Kuoppa-aho, Aada Piispanen, Hanna Siirilä, Viola Takala, Julius Pakka, Katariina Leppäaho, Sara Vuorela, Anniina Viitasaari, Emmi Pitkäkangas, Emmi Piispanen, Ilona Takala, Milja-Maria Lahti, Seliina Kuoppa-aho, Liinu Järvinen, Henri Pitkäkangas, Olavi Yli-Mannila, Eucabeth Kivikangas, Aleksi Yli-Mannila, Juhana Karjanlahti, Teemu Tuomela, Mikko Paavola, Antti Ihamäki.

Alajärven Ankkurit junioripesäpallon palkittavat: Vuoden lupaava tyttöjuniori (C-t) Vilja Valkonen, Vuoden lupaava poikajuniori (C-p) Aapo Koivunen, Vuoden juniorivalmentaja Juha Hänninen, Vuoden juniorivalmentaja Juha-Matti Jaatinen, Vuoden juniorituomari Miska Paalanen, Vuoden joukkue D-pojat 07, Vuoden Ankkurityttö (E-t) Eerika Sironen, Vuoden Ankkuripoika (E-p) Eino Latvala, Vuoden joukkueenjohtaja Tanja Pakka, Vuoden pesisperhe Johannes&Riika Herttola.

Itä-Länteen valitut pelaajat Joona Peltokangas, Oona Winter, Olavi Perälä, Tomi Viljanen, Kristian Juoperi. Itä-Länteen valitut tuomarit Nestori Heikkilä.

G-tytöt Kehittyjä Olivia Salo, Leidi Aino-Maria Myllymäki, Vuoden pelaaja Mariella Nygård. G-pojat Kehittyjä Rasmus Juuti, Herrasmies Joel Hallapuro, Vuoden pelaaja Oskari Levijoki.

F-tytöt Kehittyjä Lumilia Turja, Leidi Meri Yli-Sikkilä, Vuoden pelaaja Helmi Herrala. F-pojat nuoremmat Kehittyjä Akseli Kalliomaa, Herrasmies Viljami Neulaniemi, Vuoden pelaaja Aleksi Herttola. F-pojat vanhemmat Kehittyjä Tuukka Hemminki, Herrasmies Veeti Isokangas, Vuoden pelaaja Aleksi Myllymäki.

E-tytöt nuoremmat Kehittyjä Anne Rantakangas, Leidi Laura Mikkonen, Vuoden pelaaja Peppi Höykinpuro. E-pojat nuoremmat Kehittyjä Antti-Kalevi Takala, Herrasmies Samuli Kraatari, Vuoden pelaaja Lauri Myllymäki. E-pojat vanhemmat Kehittyjä Iisakki Rantakangas, Herrasmies Juuso Luoma, Vuoden pelaaja Elmeri Sironen.

D-tytöt nuoremmat Kehittyjä Iida Herttola, Leidi Féa Pakka, Vuoden pelaaja Anni Puro. D-tytöt vanhemmat Kehittyjä Miisa Harju, Leidi Milana Vainionpää, Vuoden pelaaja Sara Vuorela. D-pojat nuoremmat Kehittyjä Nestori Heikkilä, Herrasmies Aleksi Pakka, Vuoden pelaaja Jaakko Mikkonen. D-pojat vanhemmat Kehittyjä Valtteri Herttola, Herrasmies Elmeri Tuomela, Vuoden pelaaja Aleksi Rantakangas.

C-tytöt aluesarja Kehittyjä Fanny Joensuu, Leidi Minea Kivinen, Vuoden pelaaja Hilda-Miina Hirsimäki. C-tytöt kilpasarja Kehittyjä Vilja Valkonen, Leidi Neea Rannanpää, Vuoden pelaaja Amanda Tuomela. C-pojat Kehittyjä Olavi Perälä, Herrasmies Matias Uusitalo, Vuoden pelaaja Elias Särkinen.

Miesten maakuntasarja Antti Isoniemi, Naisten suomisarja Kehittyjä Fanny Salmela, Leidi Siiri Honko, Vuoden pelaaja Oona Winter.

B-poikien (poikien superpesisjoukkueen) palkittavat: Vuoden pelaaja Antton Peltomäki, Vuoden sisäpelaaja Joona Peltokangas, Vuoden ulkopelaaja Jami Lassila.

Ykköspesisjoukkueen palkittavat: Vuoden pelaaja Nestori Yli-Sissala, Vuoden sisäpelaaja, Martti Viitasalo, Vuoden ulkopelaaja Tuukka Etula, Vuoden talkoolainen Ville Niva.

Alajärven Ankkureiden hiihtojaosto: Hiihtojaosto haluaa palkita Jarmo Lautasen ja Arto Kytölän hyvästä menestyksestä. Molemmat saavuttivat erinomaisia sijoituksia kansallisissa kilpailuissa. Erityisen maininnan ansaitsee Jarmo Lautasen sijoittuminen toiseksi Veteraanien rullahiihdon SM-kilpailuissa Valkealassa syyskuussa.

Arton ja Jarmon aktiivinen kilpaileminen ja Jarmon SM-hopea toivat hienoa menestystä ja aihetta ylpeyteen myös Alajärven Ankkureille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät