Kuusiokunnissa ennätysmäärä tartuntoja

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuusiokunnissa on todettu viime päivinä ennätysmäärät tartuntoja.

Perjantaina 26.11. iltapäivällä oli tullut tieto 19 positiivisesta testituloksesta. Kun lasketaan mukaan edeltäneen vuorokauden tunnit torstai-iltapäivästä perjantai-iltapäivään, oli todettuja tartuntoja kaikkiaan 25.

MAINOS

Tällä tasolla Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueella tartuntamäärä ei ole vielä ollut.

Tartunnat ovat painottuneet rokottamattomiin ja etenkin lapsiin ja nuoriin. Valtaosa uusista tartunnoista on kuitenkin jo todettujen tartunnan saaneiden lähipiiristä.

Torstaina uusien koronatartuntojen ja altistumisten myötä Alavudella on ohjattu etäopetukseen Sääskiniemen koulun 5.–6. -luokka sekä Länsipuolen koulun 5. -luokka.

– Nyt on jokaisen ehdottomasti syytä ottaa tilanne vakavasti. Tartunnoilta suojautuminen on ensisijaisen tärkeää, kuten myös kotiin jääminen aina, mikäli huomaa itsellään koronaan viittaavia oireita, korostaa johtava lääkäri Marjo Ala-Salmi.

Tartuntoja on ollut eniten viime päivinä Alavudella ja Kuortaneella, joissa molemmista on ollut altistumisia erilaisissa ryhmissä kouluissa kuin vapaa-ajalla.

Kuitenkin joka kunnassa on sekä tartuntoja että altistumisia. Tiedossa oleviin altistuneisiin ollaan yhteydessä osana tartunnan jäljitystä.

Karanteenipäätöksissä noudatetaan nyt tarkentuneita karanteeniohjeita, jotka määrittävät altistuneet selkeiden lähikontaktien mukaan.

Viime päivinä todettuja paikkoja, joissa on ollut riski altistua, on ollut 17.11. Tuuri Veljekset Keskisen ruokapuoti noin klo 16.45-17.15, 19.11. Veljekset Keskinen klo 16-18, 19.11. Alavuden keskusta joulunavaus klo 17.15-19, 20.11. Alavus K-supermarket klo 14.10-14.20 ja Tuurin Nahkapaikka 23.11. klo 14.10–14.28. Lisäksi maanantaina ja tiistaina eri aikoina Veljekset Keskisen tiloissa on liikkunut myöhemmin positiiviseksi todettu henkilö.

– Olemme myös Kuusiolinnan yksiköiden sisällä tarkentaneet ja tiukentaneet jälleen ohjeistuksia, jotta saamme varmistettua niin asiakkaidemme kuin oman henkilöstömme turvallisuuden.

– Samaa suosittelemme muillekin kaikkiin tilanteisiin, joissa ihmiset kohtaavat. Aiemmat suositukset maskien käytöstä ja turvaväleistä ovat edelleen arvokkaita, kuten myös rokottautuminen, painottaa Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitasaari.

MAINOS
Edellinen artikkeliIlmaantuvuus Etelä-Pohjanmaalla jo 174,1
Seuraava artikkeliFinnkatsastus on Alajärven vuoden yrittäjä!