Koronatilanne edelleen aktiivinen Kuusiokunnissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Perjantaina todettiin Kuusiokunnissa eniten koronatartuntoja koko pandemia-aikana. Perjantaina tuli tulos kaikkiaan 19 positiivisesta koronatestistä. Myös viikonlopun aikana uusia tartuntoja todettiin suurehko määrä. Lisäksi uusi koululuokka siirtyi etäkouluun, kun Alavuden aseman koulun 2. luokka määrättiin karanteeniin.

Lauantain ja sunnuntain aikana on todettu 17 positiivisen koronatestitulosta sekä noin 140 altistunutta.

MAINOS

Tartunnat ovat painottuneet Alavudelle ja Kuortaneelle. Osa tartunnoista on aiemmin altistuneilla, mutta päivittäin tulee esiin myös uusia tartuntoja, joissa ei ole taustalla tiedossa viimeaikaista altistumista tartunnan saaneelle.

Lisäksi Alavuden Kirkkomännikön koululla ja Kuortaneen yläkoululla on todettu useita altistumisia, jotka eivät ole kuitenkaan johtaneet koko luokan karanteeneihin. Myös useilla työpaikoilla on tapahtunut altistumisia.

Jokaisen tartunnan kohdalla lähikontaktit kartoitetaan kansallisten ja alueellisten ohjeiden mukaisesti osana tartunnan jäljitystä. Sen pohjalta määritellään altistumisriski ja perusteet karanteenille. Esimerkiksi kahden rokoteannoksen saaneita ei usein määrätä karanteeniin.

Myöhemmin positiivisen koronatestin antanut henkilö on liikkunut seuraavissa paikoissa:
20.11. Kuortaneen nuorisotilat
22.11. Kuortaneen Uimahalli klo 17-19
23.11. Kuortane-halli klo 18-19
23.11. Alavuden S-market klo 11.00-11.20
24.11. Veljekset Keskinen, ruokapuoti klo 12-13
26.11. Töysän apteekki klo 11-12.

– On paikallaan muistuttaa, että koronan oireet ovat juuri ne samat kuin tavallisessa flunssassa tai vatsataudissa. Ei ole siis peruste lähteä töihin, kouluun tai kauppaan sillä verukkeella, että tämä on vain tätä tavallista flunssaa, painottaa Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitasaari.

Koronavirustartuntaan viittaavia oireita voivat hengitystieoireiden lisäksi olla muun muassa kuume, vatsaoireet sekä maku- ja hajuaistin häiriöt. Aina oireiden esiintyessä tulee hakeutua matalalla kynnyksellä testiin. Ajan koronavirustestiin voi varata puhelimitse numerosta 06 2525 7612.

MAINOS
Edellinen artikkeliAisaparilla on hyvä draivi
Seuraava artikkeliNyrkki esittää kokoontumisrajoitusten tiukentamista