Kuusiokunnissa vierailukielto sote-toimintayksiköihin

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan maakunta on koronapandemian leviämisvaiheessa. Myös Kuusiokuntien alueella koronatartuntoja viime aikoina eniten koko pandemia-aikana.

Kiristyneen pandemiatilanteen johdosta Kuusiokuntien sosiaali- terveyskuntayhtymän alueen sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköihin on asetettu vierailukielto ajalle 1.12.–14.12.2021.

MAINOS

Toimintayksiköitä ovat esimerkiksi asumispalveluyksiköt, kehitysvammayksiköt, ikäihmisten palveluyksiköt sekä akuutti- ja kuntoutusosastot.

Vierailusta saattohoidossa olevien osalta on sovittava etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa ja poikkeustapauksissa sallittavissa vierailuissa on noudatettava henkilökunnan opastusta.

Koronatartuntoja on ollut laajalti Kuusiokuntien alueella kouluissa, työpaikoilla, päiväkodeissa sekä myös sosiaali- ja terveydenhoidon yksiköissä.

Tartuntojen myötä sairastuneita on määrätty eristykseen sekä altistuneita karanteeniin kahden edeltävän viikon aikana ennätyksellisen paljon vaatien poikkeuksellista ponnistelua tartuntatautitehtävissä toimivilta.

Perjantaina 26.11. todettiin Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueen korkein tartuntamäärä, 19, ja sen jälkeen päivittäin on todettu 7–10 positiivista testitulosta.

Koska tartuntamäärät ovat olleet kasvussa, tartuntoja on laajasti eripuolella yhteisöä ja henkilökunnan saatavuus on rajallista, on katsottu, että toimintojen turvaaminen vaatii voimakkaampia toimia.

Laajempien tartuntamäärien ehkäisemiseksi sekä yksiköiden ja asukkaiden arjen turvaamiseksi on tullut tarpeelliseksi määritellä näitä erityisiä määräaikaisia toimia. Tartuntojen aiheuttamat altistuneet on tunnistettu, kontaktoitu ja ohjeistettu kansallisten ja alueellisten olevien ohjeiden mukaisesti.

Vierailukielto perustuu tartuntatautilain 58§ sekä terveydenhoitolain 57§ mukaiseen velvoitteeseen. Tartuntatautilain 58§ mukaisesti viranomainen voi sulkea tiloja, kuten koulut, päiväkodit, sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt, laajan tartuntavaaraan liittyvissä tilanteissa. Päätöksen vierailukiellosta on tehnyt KuusSoten hallintoylilääkäri Ismo Anttila.

MAINOS
Edellinen artikkeliTilaa, maksa ja nouda! Alajärven S-Market avasi verkkokaupan
Seuraava artikkeliSuomen Leijonan Pro Finlandia -mitali Anssi Lassilalle