-0.9 C
Alajärvi
torstai 28.3.2024
MAINOS
MAINOS

Sisätilojen uudet kokoontumisrajoitukset Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle voimaan itsenäisyyspäivänä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tänään tartuntatautilain pykälän 58 nojalla uudet kokoontumisrajoitukset neljän sairaanhoitopiirin alueelle.

Uudet määräykset tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä 6.12. ja ovat voimassa kuukauden. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella pysyy voimassa aluehallintoviraston aiempi päätös kokoontumisrajoituksista.

MAINOS

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kaikki viisi sairaanhoitopiiriä ovat tällä hetkellä koronaepidemian leviämisaluetta. Aluehallintovirasto on aiemmin määrännyt sisätilojen kohdennetut kokoontumisrajoitukset Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle.

Tartuntamäärät jatkuvat alueella korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista, tartuntatautilain 58 c §:n mukaisista toimenpiteistä ja valtioneuvoston asettamista ravintolarajoituksista.

Uusia tartuntoja on havaittu useimmissa alueen kunnissa. Alueelliset koronatyöryhmät ja sairaanhoitopiirit ovat tällä viikolla ehdottaneet uusia kokoontumisrajoituksia neljän sairaanhoitopiirin alueelle.

Päätöksissä on huomioitu myös valtakunnallinen epidemiatilanne ja sosiaali- ja terveysministeriön 1.12.2021 antama ohjauskirje rajoitusten kohdentamisesta aiempaa laajemmin.

Aluehallintoviraston rajoituksilla halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen. Samalla halutaan mahdollistaa joulun ajan tapahtumien toteutuminen terveysturvallisesti.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä tulee noudattaa rajoituksia.

Tartuntatautilain 58 §:n mukaisilla päätöksillä voidaan rajoittaa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Päätökset eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan. Alueen väestöä kehotetaan noudattamaan koronaepidemiaan liittyviä yleisiä suosituksia myös niissä tilanteissa, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske.

Aluehallintovirasto voi määrätä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Sisätiloja koskeva uusi kokoontumisrajoitus

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tänään tekemillään päätöksillä tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla seuraavat tilaisuudet ajalla 6.12.2021 – 5.1.2022:

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueilla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi) ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien kuntien alueilla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät