K-market Veto kierrättää jouluherkkujen paistinrasvoja uusiutuvaksi dieseliksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Kinkkutemppu kierrättää jo kuudetta joulua peräkkäin joulukinkun ja muiden jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kekseliäs kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään 240000 kotitalouden rasvajätteet.

– Etenkin joulun aikaan on tärkeää muistaa, etteivät paistinrasvat kuulu viemäriin – siksi onkin hienoa, että ne saa helposti kierrätettyä kauppareissun yhteydessä osallistumalla Kinkkutemppuun.

MAINOS

– Kinkkutempulla tuomme kiertotaloutta lähemmäksi asiakkaidemme arkea ja havainnollistamme, kuinka yllättäviäkin raaka-aineita voidaan kierrättämällä hyödyntää uudelleen, sanoo Ulla Laakso K-market Vedosta.

Viime vuonna Kinkkutemppu onnistui 240000 kotitalouden voimin keräämään huimat 55 tonnia rasvajätettä. Tänä jouluna Kinkkutemppu innostaa jälleen suomalaisia kiertotaloustekoon.

Käsitellystä rasvasta tehdään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Yhden kinkun rasvamäärästä valmistetulla dieselillä voi huristella henkilöautolla jopa kolme kilometriä.

Paistinrasvat kierrätetään pahvitölkeissä

Paistinrasva tulee tuoda keräyspisteeseen pahvisessa rasiassa kuten tyhjässä maitotölkissä. Lasi- tai metallipurkeissa rasvaa ei voi kierrättää.

Paistinrasvojen keräyspisteitä on tänä vuonna noin 300 ympäri Suomen ja niistä suurin osa sijaitsee K-ruokakauppojen yhteydessä. Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi myös esimerkiksi kalkkunan, kalan tai seitanin paistinrasvat.

Paistinrasvojen palautusaika on 17.12.-7.1. ja keräysastia löytyy tänä vuonna muun muassa K-market Vedon yhteydestä.

Kiertotalous vaatii yhteistyötä

Suomalainen kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä ja Kinkkutemppu on laajuudeltaan poikkeuksellinen hanke maailmankin mittakaavassa.

Kinkkutemppu toteutetaan K-ryhmän ja 13 muun toimijan voittoa tavoittelemattomana yhteishankkeena: mukana on pieniä ja suuria toimijoita eri aloilta ja yhteiskunnan sektoreilta.

Kampanjan monivuotinen suosio onkin hieno esimerkki suomalaisesta kiertotalousosaamisesta, jossa uudenlaiset kumppanuudet ja yhteistyö ovat tärkeässä roolissa.

Tarkat keräyspisteiden osoitteet ja lisätietoa kampanjasta löydät osoitteesta kinkkutemppu.com.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin joulu myynnissä
Seuraava artikkeliRokottamattomien ilmaantuvuusluku maakunnassa 801