Parikymppiset veljekset tarttuvat työhön Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksessa

Mainos[adrotate banner="3"]
Vuorenmaan rinteet ovat viittä vaille valmiina vastaanottamaan laskettelijoita ja lautailijoita perjantai-illasta 17.12. alkaen. Avajaisia juhlitaan lauantaina 18.12.

Soini tunnetaan Vuorenmaasta ja nyt sen vetäjäksi on löytynyt parikymppiset soinilaiset veljekset, jotka saivat idean yrittäjäksi ryhtymisestä ruokapöydässä.

– Juttelimme, että onkohan Vuorenmaahan löytynyt yrittäjää. Silloin tuli mieleen, että miksi me emme itse voisi lähteä hommaan, kertovat veljekset Topias, 19, ja Tino Piipponen, 21.

MAINOS

Kun vielä yrittäjävanhemmat Riina ja Petri kannustivat poikia ideassa, ei asiaa viikonloppua pidempään mietitty. Soinin kunnan puolelta nuorten miesten ajatus otettiin innolla vastaan ja samaa voi sanoa koko pitäjästä.

Nyt vallalla tuntuu olevan sellainen fiilis, että koko kylä on uusien yrittäjien takana ja se varmasti siivittää rinteet jälleen uuteen nousuun.

Soinin kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi toteaa, että kunta on panostanut alueeseen viime vuosina paljon, viimeiseksi syksyllä on rinteiden pohjat tasattu niin, että niiden kunnossapito on entistä helpompaa.

Syksyllä rinteisiin alettiin etsiä uutta yrittäjää ja muutamien kiinnostuneiden kanssa käytiin neuvotteluja. Paikallisten nuorten yrittäjien löytyminen toimintaa pyörittämään tuntui ehdottomasti parhaalta vaihtoehdolta.

– Rinteet ovat olleet viimeksi täyden kauden toiminnassa kauden 2012-2013. Kustannustasot ovat tuosta ajasta muuttuneet paljon. Siksi toiminnan pyörittämisestä tehtiin sopimus nyt alkavaksi kaudeksi ja keväällä katsomme sitten jatkon uudelleen.

Rannanjärvi iloitsee siitä, että Vuorenmaan yrittäjiksi löytyivät juuri Topias ja Tino, myös siitä, että näin Vuorenmaan rinteet saadaan jälleen auki ja tarjoamaan harrastusmahdollisuuksia niin soinilaisille kuin lähialueidenkin asukkaille ja tukemaan alueen matkailua.

Kunta toimii yrittäjien vahvana taustatukena, kuten myös yrittäjien vanhemmat, joista Riina -äiti vastaa kahvilasta ja Petri-isä taas on ollut apuna rinnetoiminnoissa.

Soinin kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala yhtyy kunnanjohtajan ajatuksiin ja toteaa, että sitä, miten Vuorenmaan toiminta saataisiin pelaamaan, on mietitty kauan. Nyt tilanne vaikuttaa hyvältä ja luottamus uuteen hyvään laskettelukauteen Vuorenmaassa on vahva.

Vuorenmaan rinteistä maisemat ovat komeat.

– Näillä nuorilla miehillä on intoa ja osaamista laittaa rinteet hyvään kuntoon ja kun tieto siitä, että Vuorenmaahan pääsee jälleen, tavoittaa myös ympäryskunnat, niin uskon että kävijöitä riittää.

Tino Piipponen toteaa, että rinteiden tekeminen on ollut helppoa nyt, kun niiden pohjat ovat tasaiset.

26.11. aloitettua lumetusta ja rinteiden pohjien ajoa onkin nyt ollut tekemässä lähinnä Tino isänsä kanssa, sillä Topias pääsee armeijasta Kajaanista juuri sopivasti rinteen avajaisiin, lauantaihin 18.12. Jo perjantaina 17.12. innokkaimmat laskijat pääsevät Vuoremaassa iltamäkeen.

Tino ja Topias kertovat, että rinteisiin ovat tervetulleita jälleen niin koululuokat kuin erilaiset tyky-porukatkin. Vuokravälineitä riittää ainakin kahdelle koululuokalle kerrallaan ja ryhmille rinteet ovat avoinna sopimuksen mukaan. Vuokraamosta löytyy niin suksia, lautoja, sauvoja kuin monojakin, sekä luonnollisesti myös kypärät.

Muutoin rinteet ovat avoinna viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin ja tarpeen mukaan myös keskiviikkoisin. Koulujen loma-aikoina rinteet ovat auki päivittäin.

Tino ja Topias ovat tottuneet työntekoon ennenkin, joten alkava talvikausi ei pelota, vaikka kaikki mahdollinen pyritään tekemään omin voimin. Lähinnä kahvilaan tarvittaneen ruuhka-aikoina ulkopuolista työvoimaa.

Veljekset tuntevat Vuorenmaan rinteet hyvin, sillä aina kun paikka on ollut auki, on pojilla ollut sinne kausikortit ja rinnettä on kulutettu ahkerasti.

Rinnetoiminta kulkee nyt Ski Vuorenmaa -nimen alla ja sillä nimellä löytyvät myös kaikki keskuksen sähköiset kanavat. Kotisivujen kautta voi ostaa mm. kausikortit, lahja- sekä yrityskortit. Ennen avajaisia kausikortti on tarjouksessa.

Rinnetoimintojen lisäksi Vuorenmaahan saadaan myös tänä talvena hiihtoladut ja Soinin Sisu on kaavaillut alueelle myös talvipyöräilyreittiä. Rinnetapahtumiakin on talven mittaan luvassa, joten kannattaa olla kuulolla sitä, mitä Ski Vuorenmaassa tänä talvena tapahtuu – ja lähteä paikan päälle katsomaan!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeli#YrityspalvelutEP -aamukaffien sarja käynnistyy
Seuraava artikkeliJärvi-Pohjanmaalla yksittäisiä koronavirustartuntoja