-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Konttisuon tuulipuiston rakennustyöt etenevät Soinissa

Tornien esipystytys on käynnistynyt marraskuussa pienellä nosturilla. Uutta palikkaa vanhojen päälle alkaa nousta tammikuussa.

Konttisuon tuulipuiston rakennustyöt ovat edenneet Soinissa siihen pisteeseen, että alueelle on nyt toimitettu käytännössä kaikki muut komponentit, paitsi voimaloiden siivet. – Tornien esipystytys on käynnistynyt marraskuussa. Käytännössä tässä vaiheessa asennetaan muutama tornin osa päällekkäin hieman pienemmällä nosturilla, kertoo hankekehitysjohtaja Atte Lohman Energiequelle Oy:sta.

– Siivet tuodaan alueelle tammikuussa Kokkolan satamasta ja isommat nosturit aloittavat tuolloin voimaloiden nostotyöt. Tämä työ jatkuu näillä näkymin maaliskuulle asti ja samalla voimaloita aletaan ottaa käyttöön.

MAINOS

Tarkoitus on, että tuulipuisto on täydessä tuotannossa keväällä 2022. Hankealueelle rakennetaan seitsemän Nordex N149 4.28 MW -mallin voimalaa, joiden napakorkeus on 145 metriä. Konttisuon tuulivoimapuisto toteutetaan markkinaehtoisesti, kokonaan ilman valtion tukea.

Hankkeen pääurakoitsijana maanrakennus-, kaapelointi- ja perustustöissä sekä sähköaseman rakentamisessa on toiminut Infra Builders Oy. Nyt kun voimaloita pystytetään, töistä vastaa Nordex Finland Oy. Paikallista työvoimaa käytetään mm. teiden kunnossapitoon ja lumenauraukseen.

Uutta tiestöä hankealueelle on tarvittu rakentaa suhteellisen vähän, koska alueella oli jo ennestään turvetuotannon jäljiltä hyvä tieverkosto. Tiestöä on levennetty ja vahvistettu ja lisäksi jokaiselle voimalapaikalle on rakennettu oma pistotie.

Hankealue on kokonaan UPM:n omistuksessa, jonka kanssa Energiequella on vuokrasopimus. Konttisuon tuulipuiston kokonaisinvestointi on kokoluokaltaan yli 40 miljoonaa euroa.

Konttisuo on Soinin ensimmäinen tuulipuisto ja se on Energiequellelle toinen Suomessa. – Olemmekin erittäin iloisia, että vajaan kymmenen vuoden suunnittelun jälkeen Konttisuon tuulipuisto pääsee pian tuottamaan puhdasta sähköä, Lohman toteaa.

Konttisuon lisäksi Energiequelle kehittää useita muita tuulipuistoja Suomenselän alueella. Soinin ja Ähtärin rajalle on suunnitteilla Kimpilamminkankaan hanke, Multialle Nikaran hanke, Kyyjärvelle ja Karstulaan Hanhinevan hanke.

Yhteensä Suomessa Energiequellen kehityksessä on tällä hetkellä noin 15 tuulivoimahanketta.

Tuula Jokiaho

Konttisuon alueelle on nyt toimitettu käytännössä kaikki muut komponentit, paitsi voimaloiden siivet.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät