-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Alajärven taksiyrittäjiltä lahjoitus seurakunnan diakoniatyölle

Keskustaksin taksiyrittäjät Alajärveltä laittoivat vuoden lopussa joulumielellä pystyyn keräyksen, jonka tavoitteena oli kerätä Alajärven seurakunnan diakoniatyölle lahjoitettavaksi lahjakortteja, joita diakoniatyö voi jakaa tarvitseville sopivaksi katsomallaan tavalla pitkin alkavaa vuotta.

Aikaisemmin vastaavaa keräystä on toteutettu taksikuskien parissa pienimuotoisemmin, mutta nyt mukaan lähti peräti kymmenen taksia!

Lahjakortit olivat diakoniatyölle luovuttamassa keräyksen ideoija Timo Lehtiö sekä Johannes Kamppinen ja Sampo Latvala. Lahjoituksen vastaanotti diakonissa Marja-Terttu Akonniemi.

MAINOS

Lahjoittajat totesivat, miten suuri ilo lahjan antaminen oli, sillä taksikuskit jos ketkä kohtaavat työssään ihmisiä, joille monet sairaudet ja elämäntilanteet ovat voineet aiheuttaa taloudellisiakin murheita. Joulun aikaan myös useiden, etenkin vanhusten yksinäisyys on asia, joka tulee kuljettajan työssä tutuksi.

Taksiyrittäjät kertovat, että heillä olisi halu olla apuna tulevaisuudessa vaikkapa yksinäisten ikääntyneiden kuljettamisessa joulupuurolle. Erilaisten yhteistyökuvioiden tarkemmaksi pohtimiseksi päätettiinkin järjestää hyvissä ajoin ensi syksynä yhteinen neuvonpito.

Nyt luovutetuille lahjakorteille tarvitsijoita seurakunnan diakoniatyön parista löytyy. Akonniemi kertoo, että diakoniatyö on rinnalla kulkemista läpi vuoden ja työssä kohdataan monissa erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä.

Apua tarvitsevan tilannetta pohditaan diakoniatyössä kokonaisuutena ja joskus pieni taloudellinen tuki voi olla se, joka auttaa pahimman yli. Siksi on hienoa, että nyt on tarjolla lahjakortteja, joilla voidaan auttaa näissä kohdin pitkin vuotta.

– Usein taloudellisen avun tarve yllättää tammikuussa, joulun jo mentyä, kun lääkekorvausten omavastuut lähtevät alusta ja monet arkiset laskut erääntyvät.

Akonniemi muistuttaa, että diakoniatyön puoleen voi kääntyä saadakseen tukea erilaisiin elämäntilanteisiin. Apua annetaan monin tavoin ja pieni rahallinen tuki on vain yksi mahdollinen avun muoto, mutta joskus hyvin tärkeä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät