Seinäjoen taiteilijaseuran juhlanäyttely Nelimarkka-museolla jatkuu

Mainos[adrotate banner="3"]

Seinäjoen taiteilijaseuran 60-vuotisjuhlanäyttely jatkuu vuodenvaihteen yli. Näyttelyn loppupuolella järjestetään myös kuvataidetta ja sirkusta yhdistävä esityselämys Sattumaako? 5.1. kello 17.

Sattumaako? on esityselämys, joka tuottaa kuvia. Tavoitteena on luoda vuoropuhelua kuvataiteen ja sirkustoiminnan tekniikoiden välille ja yhdistää ne teoksessa näkyväksi, joka kerta uudenlaisen muodon saavaksi kokonaisuudeksi.

MAINOS

Esityksessä kuvataiteilija Minna Bengs ja sirkusesiintyjä Tanja Huuskonen kohtaavat paperin päällä maalaten liikkeillään sattuman jäljet näkyviin. Esitykseen on vapaa pääsy sen hetkisiä koronarajoituksia noudattaen.

Nelimarkka-museolla 3.lokakuuta avautuneen Seinäjoen Taiteilijaseuran 60-vuotisjuhlanäyttelyn teema juhlistaa Seinäjoen taiteilijaseuran syntyhetkeä sekä nykyisyyttä, luoden samalla katseet eteenpäin, tulevaa kohti.

Näyttelyssä esitellään monipuolisesti Seinäjoen Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoiden tuoreita teoksia. Mukana on 20 taiteilijaa. Näyttelyn on kuratoinut Seinäjoen taiteilijaseuran työryhmä yhteistyössä Nelimarkka-museon kanssa.

Alkujaan taitelija Oiva Polarin vuonna 1960 koollekutsuma, aktiivisten taiteen ystävien muodostama yhdistys on vuosien saatossa kehittynyt ammattitaiteilijoiden taiteilijaseuraksi. Taiteilijaseurat ovat tärkeä yhteisö kuvataiteilijan usein yksinäisessä työssä.

– Vaikka taiteilijan työ on koko ajan globaalimpaa, tietty sidos kotiseutuun voi säilyä ja näkyä sekä taiteessa että tekijässä -toteaa Nelimarkka-museon museonjohtaja Elina Alkio.

– Seinäjoen taiteilijaseura käsittää nykyään noin nelisenkymmentä taiteilijaa, joista kaikilla on kytkös Seinäjoelle, vaikka osa työskentelee myös muualla, lisää Seinäjoen taiteilijaseuran puheenjohtaja Hilla Hautanen.

Näyttelyn yhteydessä ilmestyy myös taiteilijaseuran 60-vuotisjulkaisu. Näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Minna Bengs, Marita Erkkola-Järvinen, Hilla Hautanen, Tapio Hirvonen, Seppo Kari, Niina Keltamäki, Petra Koivisto, Piia Koski, Marika Koskimäki, Tiina Laasonen, Raine Liimakka, Antti Maasalo, Nina Nahkala, Anne Niemi, Tarja Polari, Tuulikki Päällysaho, Jamie Ranta, Minna Salonen, Seppo J. Tanninen ja Katri Yli-Erkkilä.

MAINOS
Edellinen artikkeliHyvä Joulumielikeräys toi jouluiloa Soinissa!
Seuraava artikkeliSoinin Kuntokulman ovet sulkeutuvat vuoden vaihteessa