0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Soinin Kuntokulman ovet sulkeutuvat vuoden vaihteessa

Soinin Kuntokulma sulkee ovensa vuoden vaihteessa. Yrittäjät Maija ja Tapio Rannila siirtyvät varsin pitkän ja ansiokkaan uransa jälkeen kevyempään työtahtiin. Yritys on palvellut asiakkaita Soinin keskustassa vuodesta 1994 saakka.

– Jäämme nyt eläkkeelle ja sen myötä toiminta Soinin keskustassa päättyy. Jatkamme kuitenkin ammatinharjoittajina kotihoitolassamme Ulvonkylällä. Siellä meillä on ollut asiakkaita koko uramme ajan muutenkin, fysioterapeutti Maija Rannila kertoo.

MAINOS

Ranniloilla on sopimus vaikeavammaisten vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta Kelan kanssa vielä ensi vuoden ajan, joten tämä toiminta jatkuu tuttuun tapaan. Myös kunnan uima-altaalla ja kuntosalilla Maija käy asiakkaiden kanssa edelleen.

Maijan työura alkoi vuonna 1982, kun hän aloitti yrittäjänä Alavuden Kuntokolmio ky:ssä. Kuntokolmion alle perustettiin sivutoiminiminä vuonna 1992 Ulvonkylän fysioterapia ja vuonna 1994 Soinin Kuntokulma.
Myös Tapion työura on ollut pitkä paitsi osteopatian ja urheiluhieronnan parissa, niin sitä ennen maatalous- ja metsätöissä.

– Kyllä se vähän haikealta tuntuu sulkea ovet perässään, mutta nyt on hyvä aika hieman hellittää, kun olemme vielä suhteellisen hyvässä kunnossa. Vaikka asiakkaita hoidetaan edelleen, niin teemme aikataulun sellaiseksi, että aikaa jää myös itselle ja perheelle. Työtä tehdään jatkossa itseä kuunnellen.

Ulvonkylän kotihoitolasta saa edelleen fysioterapiaa, hierontaa ja osteopatiaa. Myös puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

– Myös erilaiset ryhmäohjaukset onnistuvat, samoin kuin terveysluennot. Minulla on myynnissä edelleen terveystuotteita ja ohjaan kansalaisopiston ryhmiä. Asiakkaita otetaan sopimuksen mukaan, emme laita mitään aukioloaikoja.

Hyvä kunto on edelleen sydämen asia

Soinin Kuntokulman motto on ollut koko sen toiminta-ajan ”Hyvä kunto on sydämen asia”. Se on ollut kantava ajatus ensiaskeleista alkaen ja työtä on tehty sydämellä.

– Lähtökohtana on ollut ihmisen huomioiminen kokonaisvaltaisesti. On ollut hienoa nähdä asiakkaan kipujen helpottavan ja toimintakyvyn palautuvan, se on pääasia fysioterapiassa. Myös se on tuonut iloa, että asiakas on löytänyt juuri hänelle sopivia harjoitteita kuntoa kohottamaan.

– Mielessä on myös suuri kiitollisuuden tunne, niin asiakkaita, työntekijöitä kuin yhteistyökumppaneitakin kohtaan näinä yrittäjyyden vuosina. Paljon on ollut vakioasiakkaita, joille kuuluu kiitos.

Maija kertoo omien selkäongelmien ja suuresta leikkauksesta toipumisen tuoneen uutta näkökulmaa omaan työhön.

– Kun on itse ollut samassa tilanteessa, samojen hoitopolkujen parissa, on asiakasta helpompi ymmärtää ja samaistua hänen tilanteeseensa.

– Asiakkaat ovat ottaneet hienosti ja ymmärtäväisesti meidän siirtymisemme Ulvonkylälle, Maija ja Tapio kertovat.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät