0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Nuoret kerhonohjaajat kartuttavat työkokemustaan 4H:ssa

4H-yhdistyksessä myös 13-17-vuotiaat nuoret saavat loistavan mahdollisuuden harjoitella työntekoa kerhojen ja tapahtumien ohjaajina.

Monelle nuorelle 4H on ensimmäinen työnantaja ja kosketus oikeaan työelämään. Nuorista on erityisen mukavaa päästä ansaitsemaan itselleen palkkaa elämänsä ensimmäistä kertaa.

MAINOS

4H-kellarilla pidettiin Alajärven kevään kerhokauden avajaisiksi kokoontuminen kerhonohjaajien kanssa.
Mukana oli sekä vanhoja konkareita, kuten Safkasankarit-kerhon ohjaajat Marika, Janika ja Salla, sekä Luoma-ahon Liikuntakerhon ohjaaja Osku.

Uusina kerhonohjaajina tänä keväänä haluaisi aloittaa Elia ja Matti Enkkukerhossa, Nelli Askartelukerhossa sekä Anton ja Aaron Lautapelikerhossa. Nuoret odottavatkin nyt jännityksellä, että saammeko me tarpeeksi lapsia ilmoittautumaan näihin uusiin tarjolla oleviin kevään kerhoihin, mikä määrittää sen, että voiko 4H heitä työllistää.

Haastattelimme vähän nuoria, että mikä sai heidät lähtemään 4H:n kerhonohjaajiksi ja mitä suunnitelmia heillä on palkkansa varalle.

Safkasankareiden tytöt arvostavat palkan lisäksi saamaansa työkokemusta sekä sitä, että saa olla lasten kanssa.

– On kiva tulla ohjaamaan, kun lapset tykkää olla kerhossa ja on positiivista yhdessä tekemistä, toteaa Janika.

– Me tunnetaan lapset jo hyvin, joten voimme jutella ja jakaa muutenkin ajatuksia heidän kanssa kokkailun ohessa, kertoo Salla.

Luoma-ahon Liikuntakerhoa ohjaavalla Oskulla on itsellään urheilutaustaa. Hänen kerhossaan käy nyt aktiivisesti seitsemän lasta, joten lisääkin mahtuu vielä liikkumaan.

– Olen harrastanut seitsemän vuotta yleisurheilua. Minusta on tärkeää, että lapset saavat liikuntaa. Leikimme ja pelaamme pallopelejä Luoma-ahon kylätalon salissa.

4H pyrkii myös toteuttamaan uusia kerhoideoita yhdessä innokkaiden nuorten kanssa. Ystävykset Anton ja Aaron ovatkin halukkaita aloittamaan Lautapelikerhon sekä Nelli Askartelukerhon mikäli kerhoihin saadaan tarpeeksi lapsia osallistumaan.

– Haluaisin rahaa tietokoneen osien uusimiseen, kertoo Anton palkkahaaveistaan.
Myös Aaronilla ja Nellillä on toiveena tehdä laitehankintoja sekä mukavia heräteostoksia! 8-luokkalainen Aaron on ollut töissä aiemmin jo S-marketissa ja seurakunnalla, joten hän on tottunut työntekoon.

Uusina ohjaajanalkuina myös Elia ja Matti odottavat innolla pääsyä töihin Enkkukerhoon.

– Minulla enkku sujuu hyvin, koska asuin kuusi vuotta perheeni kanssa ulkomailla, kertoo Matti.
Matti on iloinen, jos saa olla kaverinsa Elian kanssa vapaa-ajalla. Elia pyysikin Mattia työkaverikseen Enkkukerhoon ja Matti oli heti valmis haasteeseen.

– Minusta on mukava saada työkokemusta, auttaa lapsia oppimaan ja saada palkkaa, toteaa Elia.
Kysyimme myös nuorilta, että mistä he ovat kuulleet tästä mahdollisuudesta työskennellä 4H:ssa. Nuoret vastasivat naama hymyssä kuin yhdestä suusta, että “äiti houkutteli”. Hyvä äidit!

Miia Saukko

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät