-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Koronatilanne heikentynyt Järvi-Pohjanmaalla

Järvi-Pohjanmaalla koronatilanne on heikentynyt viikonlopun aikana jonkin verran, uusia koronatapauksia on todettu kiihtyvällä tahdilla.

Vimpelin kouluihin liittyviä tartuntoja edelleen seurataan ja tällä hetkellä koulujen toiminta jatkuu normaalein varotoimenpitein.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri perusti pandemiaosaston keskussairaalaan viime perjantaina.

Koronatilanne on selkeästi vakavin, mitä se on tähän mennessä ollut, rokotteista huolimatta. Nyt kaikilla työpaikoilla ja kouluilla on syytä varovaisuuteen: entisestään on kiinnitettävä huomiota etenkin suu-nenäsuojuksen käyttöön ja esimerkiksi taukojen porrastamiseen.

J-P:n pandemiajohtoryhmä muistuttaa kaikista tärkeinpänä asiana, että jos et vielä ole hakenut 1. rokoteannosta, hae se nyt! Yksikin rokoteannos suojaa vakavalta koronaviruksen aiheuttamalta taudilta.

Etelä-Pohjanmaan alueella on otettu tekstiviestipalvelu käyttöön, joka ilmoittaa koronapositiiviselle suoraan toimintaohjeet. Viesti on viime viikolla otettu käyttöön ja sitä hiotaan edelleen.

Viestin ohjeet ovat hieman ristiriidassa (esimerkiksi karanteenin pituus) Järvi-Pohjanmaan käytäntöjen kanssa, koska kykenemme vielä toteuttamaan tartuntojen jäljitystyötä paremmin, kuin jotkin muut alueet.

Käytäntöä tullaan lähiviikkoina hiomaan ja Järvi-Pohjanmaan tartunnanjäljitys antaa tarvittaessa selvennystä asiaan.

Isoin muutos on, että koronapositiiviselle ei tehdä eristyspäätöstä (tai altistuneelle karanteenipäätöstä), jos hän ei sitä tarvitse esimerkiksi työnantajalle tartuntatautipäivärahaa varten.

Koronarokotukset

Rokotukset etenevät hyvää vauhtia, alueen 12 vuotta täyttäneistä kuntalaisista rokotteen ovat saaneet:

Alajärvellä 1. annos 83,3%, 2. annos 79,9% ja 3. annos 43,5%

Lappajärvellä 1. annos 89,1%, 2. annos 86,6% ja 3. annos 49,7%

Vimpelissä 1. annos 89,6%, 2. annos 86,9% ja 3. annos 46,8%

Tällä viikolla 1., 2. ja 3. rokoteannoksia annetaan seuraavasti ilman ajanvarausta:

Alajärvi: La 22.1. klo 8.00-15.00 Alajärven terveyskeskus, iso odotussali, 55 vuotta täyttäneet ja ne, joiden on hankala päästä arkena rokotustilaisuuksiin

Lappajärvi: Pe 21.1. klo 9.00-14.00 terveysasema, 50 vuotta täyttäneet

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät