CAP-Autokoulu Alajärvi tuo simulaattorin perinteisen ajo-opetuksen rinnalle

CAP-Autokoulun yrittäjä Teija Mäkinen näyttää, miten simulaattori opastaa kuljettajaa joka vaiheessa ja seuraa hänen ajoaan.
Mainos[adrotate banner="3"]
Cap-capselissa on autokoulun liikkuva toimisto ja simulaattori, jolla pääsee oppimaan ajoneuvon hallintaa turvallisesti sekä ekologisesti.

Alajärvellä aloitti toimintansa tammikuun alussa CAP-Autokoulu Alajärvi, joka tarjoaa perinteisen ajo-opetuksen lisäksi mahdollisuuden aloittaa ajo-opinnot myös turvallisesti simulaattorilla.

– Simulaattorilla harjoittelu on monelle ajokorttiaan hankkivalle hyvä keino aloittaa tutustuminen auton hallintaan, kun tilanteita pääsee kokeilemaan turvallisesti keskittyen, ennen siirtymistä ratin taakse oikeassa autossa, kertoo autokoulun yrittäjä Teija Mäkinen.

MAINOS

Teija on kotoisin Vimpelistä. Hän meni CAP-Autokoululle töihin Lahteen vuonna 2015 aluksi toimistolle, mutta innostui alasta niin, että opiskeli liikenneopettajaksi. Kun hän oli työskennellyt CAP Autokoulussa 5,5 vuotta Lahti-Heinola alueella, alkoi korona-aika ja Teija alkoi kaivata takaisin kotiseudulle.

– Muutin toissakesänä Lapualle ja menin ihan toisen alan töihin. Veto autokoulualalle oli kuitenkin kova, ja kun sain tilaisuuden ryhtyä sopimusyrittäjäksi CAPille, innostuin tosissani. Toimipaikkoina Teijan yrityksellä on Alajärvi ja Lapua.

Erona perinteiseen autokouluun on se, että CAP-Autokoulussa on mahdollisuus harjoitteluun myös simulaattorilla.

Teoriatunnit on helppo suorittaa verkossa oman aikataulun mukaisesti paikasta riippumatta ja liveajotunneilla pääset uuden auton rattiin opettajan kanssa.

– Se on ekologinen ja turvallinen tapa aloittaa ajoharjoittelu ja simulaattorilla harjoittelu syventää teoriassa opeteltuja asioita. Simulaattori ei kuitenkaan korvaa oikeaa ajoa kokonaan, Teija muistuttaa.

CAP-Autokoulu Alajärvellä on täysin liikkuva toimisto, jonka yhteydessä myös simulaattori on. Tämä CAPseli on Alajärvellä ollessaan Maxin kauppakeskuksen pihassa.

– CAPseli on täällä aina oppilaiden sitä tarvitessa ja kurssit alkavat oppilaan niin halutessa. Teoriat suoritetaan verkossa ja ajotunnit aloitetaan joko simulaattorissa tai oikealla autolla.

Ajo-opetukseen tarjolla on lukuisia eri vaihtoehtoja alkaen siitä, että osa ajo-opetuksesta tapahtuu simulaattorilla päättyen siihen, että koko ajo-opetus tapahtuu oikean auton ratin takaa.

Ajo-opetus Mini-paketissa aloitetaan simulaattorilla. Ensimmäisellä simulaattoriajotunnilla opettaja on mukana, sen jälkeen harjoitellaan itsenäisesti simulaattorissa.

– Oppilas ei silti ole yksin, koska harjoitusta seuraa jatkuvasti simulaattorivalvomo, johon saa yhdellä napin painalluksella yhteyden ajo-opettajaan.

Kahdeksan simulaattoritunnin jälkeen vuorossa on kuusi tuntia ajo-opetusta autolla. Kaikki tarjolla olevat ajokorttipaketit sisältävät riskientunnistamiskoulutuksen. Pimeä- ja liukkaankelin harjoitukset ajetaan simulaattorilla, mutta liukasajo voidaan ajaa myös radalla asiakkaan niin halutessa.

CAP-autokoulussa voi suorittaa myös mopokortin ja esimerkiksi traktorikortin vaatimat teoriat. Opetusluvalla ajavat on myös huomioitu ja heille on erilaisia pakettivaihtoehtoja pakollisen riskientunnistamiskoulutuksen lisäksi.

Avajaisia uudessa yrityksessä vietetään huomenna perjantaina 21.1. Maxin piha-alueella. Capselin vierelle tuodaan teltta, jotta turvavälit toteutuvat ja simulaattoriin tutustutaan yksin opettajan kanssa tai perheittäin.

Erilaisiin ajo-opetuskursseihin sekä paketteihin voi tutustua yrityksen kotisivuilla ja CAPselitoimisto palvelee torstaisin iltapäivällä.

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Edellinen artikkeliJAMIn opiskelijarekrytointi avuksi Alavuden työvoimapulaan – malli myös muihin kuntiin?
Seuraava artikkeliAlajärven 4H-yhdistyksen kerhot käynnistyvät AVI:n ohjeita kuunnellen