1.5 C
Alajärvi
perjantai 03.5.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan koronatilanne yhä kohtuullinen

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on edelleen heikko. Riski tartunnan saamiselle Etelä-Pohjanmaalla on nyt suuri. Järvi-Pohjanmaalla tilanne on kohtalainen.

Kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö Sateenkaaressa Alajärvellä on todettu koronatartunta, altistuneet asukkaat ja työntekijät tullaan testataamaan koronatartunnan varalta.

MAINOS

Alajärven Myllykankaan koulu 5.-6.-luokan oppilas oli tehnyt kotitestin, joka oli positiivinen ja myös terveydenhuollon koronatesti oli vahvistanut tuloksen.

Alajärven yläkoulun 9. luokan oppilas on myös tehnyt kotitestin, joka on ollut positiivinen, mutta terveydenhuollon koronatestin tulos ei ole vielä varmistunut.

Em. luokkien opetus on loppuviikon ajan järjestetty poikkeuksellisin opetusjärjestelyin etäopetuksena. Molemmat luokat ovat palaamassa lähiopetukseen ensi maanantaista lähtien.

Nopea reagointi myös positiiviseen kotitestiin on osoittautunut hyväksi käytännöksi. Vimpelissä luokkien opetus on tämän viikon ajan järjestetty lähiopetuksena, eikä jatkotartuntoja ole havaittu.

Järvi-Pohjanmaan testaus ja tartunnanjäljitys on vielä pystynyt jatkamaan toimintaansa entiseen malliin.

Ohjetta koronatestauksen suhteen Järvi-Pohjanmaallakin on syytä päivittää vastaamaan nykyistä koronatilannetta, myös karanteeni- ja eristyspäätöksissä noudatetaan jatkossa enemmän Etelä-Pohjalaista linjaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät