-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Kilpailut tuovat motivaatiota harjoitteluun

Kokkolan Jymy järjesti klassisen ja varustepenkkipunnerruksen kansallisen kilpailun 8. tammikuuta Kokkolassa. Kisoihin osallistuivat myös lehtimäkeläinen Juha Paimen (Karstulan Kiva), ähtäriläinen Timo Lumiala (Keuruun Power Union) sekä Karstulan Kivaa edustava, Soinissa asuva Laura Aho.

Heistä jokainen kilpaili klassisen penkin sarjassa, jossa Laura Aho nosti 90 kiloa ja Juha Paimen oman kilpailuennätyksensä 147,5 kiloa. Timo Lumialalle nämä olivat ensimmäiset penkkipunnerruskilpailut. Lumiala nosti 165 kiloa klassisen penkin sarjassa.

MAINOS

– Olen toiminut harrastekilpaurheilun parissa jääkiekon pelaamisen tiimoilta ja jääkiekon ohessa nostelin myös puntteja. Enemmän voimalajista innostuin parisen vuotta sitten, kun kuntosalin omistaja Mikko Timonen kehotti minua kokeilemaan kilpailemista voimanlajissa, Timo Lumiala kertoo.

– Ähtärissä ei ole seuraa, jota voisi tässä lajissa edustaa, joten olen edustanut Voimannostoliiton alaisena toimivaa Keuruun Power Unionia elokuusta lähtien. Seuran Sami Nieminen teki minulle harjoitteluohjelman, jota ehdin seurata neljä viikkoa ennen tätä ensimmäistä kilpailua.

Lumialan harjoitteluohjelma kattaa 11 viikon harjoittelun. Voimanostoa ohjelmaan sisältyy neljän treenin verran viikossa.

– Lisäksi hiihdän säännöllisesti, käyn Kiehan ikämiesten kanssa jäällä ja lumien sulettua hölkkään. Harjoitellessa saan syödä enemmän kuin aluksi ajattelin, kunhan katsoo, mitä syö. Pystyn harjoittelemaan täällä Ähtärissä ja HemiGymin omistaja Mikko kannustaa ja opastaa tarvittaessa.

Timo Lumiala ja Juha Paimen tähtäävät seuraavaksi Oulussa helmikuun loppupuolella järjestettäviin SM-kilpailuihin. Lajin kilpailuja järjestetään ympäri Suomea, mikäli koronatilanne sen sallii, joten kilpailemaan on mahdollista päästä.

– Oli hyvä, että Kokkolan kisat olivat tässä alla, ettei SM-kilpailuun tarvitse lähteä suoraan. Kyllä kilpaileminen kiehtoo, ne tuovat motivaatiota harjoitteluun. Moni harrastaa kuntosaliharjoittelua, mutta kynnys kilpailemiseen on korkea.

– Luulen, että se johtuu tietämättömyydestä. Laji mielletään usein isojen miesten ja raskaiden painojen lajiksi. Mutta mukaan voi lähteä hyvällä mielellä, siellä on sarjoja ja painoja jokaiselle. Lisäksi kyse voi olla myös siitä, ettei täällä meillä ole sellaista perinnettä, laji on jäänyt vieraaksi.

– Tämä laji sopii myös naisille, Kokkolassakin kilpailevista oli naisia puolet, Lumiala toteaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät