-0.3 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan kuntien hankinnoista mukava siivu jaettavaksi myös alueen yrityksille

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n järjesti torstaina kattavan hankintainfon alueen kuntien julkisista hankinnoista. Kuntien julkisia hankintoja esiteltiin Teamsin välityksellä teemoittain.

Tilaisuuden avannut JPYP:n yrityspalvelupäällikkö Maria Ahvenniemi totesi, että Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osakaskuntien Alajärven, Lappajärven, Soinin ja Vimpelin talousarvioissa esitetään vuodelle 2022 yhteensä reilun 8,4 miljoonan euron nettoinvestointeja.

MAINOS

Kyse on siis merkittävistä summista, jota yrittäjien kannattaa seurata. Vaikka kaikki investointi- ja hankintaeurot eivät pysy kuntarajojen sisällä, on potista tarjolla siivu paikallisille toimijoille liiketoiminnan ja kasvun tueksi.

Hankintainfossa tulevia investointeja ja hankintoja avasivat eri kuntien teknisen toimialan, sivistys-, kulttuuri- ja vapaa-aika toimiala sekä sosiaali- ja terveystoimialan osalta. Ohjelmassa oli myös tulevan hyvinvointialueen hankintamenettelyiden lyhyt esittely.

Infossa kuultiinkin varsin yksityiskohtaisesti eri kuntien viranhaltijoiden selvitys siitä, mitä eri toimialat tulevat tämän vuoden aikana investoimaan.

Teknisellä puolella Lappajärvellä tarjolla on etupäässä maanrakennukseen liittyviä töitä. Lisäksi kunnanjohtaja Sami Alasara kertoi, että Nykälänniemeen suunnattavat matkailua tukevat investoinnit luovat uusia mahdollisuuksia yrittäjille.

Soinissa painopisteenä ovat huoltomaalaukset sekä katuvalaistusurakat, Vimpelissä monet peruskorjaukset ja samoin Alajärvellä peruskorjaukset, kevyen liikenteen väylät ja valaistus.

Tulevan hyvinvointialueen hankinnoista kertoi peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila, jonka mukaan sotepuolella tehdään tänä vuonna vain välttämättömiä hankintoja, koska ei ole tiedossa maksaako hyvinvointialue korvausta irtaimistosta vai ei.

– Tämän vuoden aikana hyvinvointialueen valmistelussa pyritään etsimään keinoja, miten paikalliset toimijat pääsisivät osallisiksi hyvinvointialueen hankinnoista.

– Hankintastrategiaa valmistellessa on hahmoteltu eri osa-alueita ja yksi niistä on alueiden elinvoiman edistäminen. Yritysten toimintamahdollisuuksien huomioiminen on siis valmistelussa nähty tärkeäksi, Anttila sanoi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät