Packraft lahjoituksena Alajärven vapaa-aikatoimelle – Vesa Koivunen lähetetään erämaahan

Vesa Koivunen Vätsärin erämaassa vuoden 2020 kisassa. Kuva Anna Koskela.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven vapaa-aikatoimi saa lahjoituksena packraftin. Mutta mikä ihme on packraft?

Se on reppulautta tai ennemminkin ilmatäytteinen kestävä kanootti. Se mahtuu rinkkaan tai reppuun pienen kokonsa ja kevyen painon johdosta.

MAINOS

Ilmatäytteisen kanootin avulla voit tehdä retkeilyyn aivan uusia reittisuunnitelmia, koska vesistöt eivät ole enää esteenä matkan teolle. Myös maastopyöräilijät, kalastajat ja metsästäjät ovat löytämässä tämän vähemmän tunnetun kulkuvälineen.

Tietysti ihan perinteinen melontaretkikin onnistuu ilmatäytteisellä kulkuneuvolla. Packrafteja löytyy yhden tai kahden hengen kulkemiseen, joten retki onnistuu kaverin tai maastopyörän kanssa helposti.

Vapaa-aikatoimi on luvannut käyttää lahjoituksena saatavaa packraftia monipuolisesti kaikkien alajärvelaisten iloksi sekä mahdollisesti he tulevat lainaamaan sitä myös viikon mittaisille jaksoille.

Lahjoitus sisältää myös melat, pelastusliivit ja kypärät eli setti on vain ilmantäyttämistä vaille valmiina reissuun.

Sekin tapahtuu kätevästi ladattavalla taskuun mahtuvalla pumpulla tai perinteisesti puhaltamalla.

Lahjoitus ei tule kuitenkaan aivan ilmaiseksi

Lahjoittaja JAPO eli Alajärven puhelinosuuskunta haluaa varmistaa välineistön toimivuuden ja turvallisuuden ennen kuin ne luovutetaan suuremman yleisön käyttöön.

Lahjoituksen eteen Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen joutuu ottamaan osaa Kairacross Vätsäri 2022 kilpailuun. Kilpailu järjestetään Vätsärin erämaassa 31.7-4.8.

Kilpailussa Koivunen ottaa osaa parikilpailuun miesten sarjassa parinsa Asko Toropaisen kanssa.

Kilpailureitin pituus on 300 kilometriä ja siellä on 20-30 suunnistusrastia, jotka etsitään järjestyksessä. Kaikki tarvittavat välineet ruoka mukaan lukien kannetaan mukana ja reittiä taitetaan itse suunnistaen jalan sekä packrafteilla.

Vätsäri on poluton erämaa, yksi Suomen syrjäimmistä alueista ja se on maan järvitihein alue. Laajojen kivikoiden takia kulkeminen on paikoin haasteellista asettaen myös suunnistukseen omat vaikeudet.

Joukkueiden etenemistä voi seurata livenä kilpailun aikana ja kilpailusta löytyy tarkempaa tietoa kisasivuilta: https://kairacross.fi/fi/vatsari/2022/tapahtumainfo

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen kiittää lahjoittajaa JAPOa tästä mahdollisuudesta Alajärven vapaa-aikatoimelle.

Koivusen mukaan tämä myös pakottaa harjoittelemaan aktiivisesti kilpailua varten ja tämä tarjoaa myös kesälomaan mukavan tavan haastaa itseään Lapin erämaissa.

– Vätsäri onkin tuttu paikka ja tiedän sen haasteellisuuden, koska muutama vuosi kilpailin siellä vastaavan tyylisessä kilpailussa tosin ilman kanootteja.

– Joukkueen nimeksi otimme lahjoittajaa kunnioittaen JAPO Valonnopeudella ja nimi tosin ei liene enne meidän joukkueen etenemisestä. Periksi ei kuitenkaan tulla antamaan vaan pyritään ehtiä hakemaan mahdollisimman monta rasti neljän vuorokauden aikana.

MAINOS
Edellinen artikkeliSam Leijonanmieli: ”Mies voi lähteä maaseudulta, mutta maaseutu ei lähde miehestä”
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan koronarajoitukset kevenevät lauantaista alkaen