69 miljoonaa tulppaania

Tänä vuonna tulppaanilajikkeita on Suomessa tarjolla yhteensä 485 erilaista, joten vaihtoehtoja riittää.
Mainos[adrotate banner="3"]

Tulppaanit ovat valloittaneet taas kaupat monine väreineen ja lajikkeineen. Tulppaaneja viljellään tänä talvikautena Suomeen Kauppapuutarhaliiton selvityksen mukaan lähes 69 miljoonaa kappaletta. Viime vuonna luku oli hieman varovaisempi, 64 miljoonaa.

Syinä tähän olivat aikainen pääsiäinen sekä koronan aiheuttama varovaisuus. Tänä vuonna pää­siäistä juhlitaan pari viikkoa myöhemmin, jolloin myös tulppaanikausi automaattisesti pitenee. Tulppaanikausi alkaa jouluna ja päättyy pääsiäisen aikoihin.

MAINOS

– Tulppaani on suomalaisten suosikkikukka. Olemmekin yksi eniten tulppaaneja ostavista kansoista koko maailmassa väkilukuun suhteutettuna. Suosioon on monta syytä kukan kauneuden lisäksi: saatavuus, kotimaisuus sekä edullinen hinta. Tulppaani tuo ensimakua keväästä, sanoo Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Niina Kangas.

Tänä vuonna lajikkeita on Suomessa tarjolla yhteensä 485 erilaista, joten vaihtoehtoja riittää. Lajikkeiden määrä on lisääntynyt merkittävästi takavuosista. Yksi tulppaanin vahvuustekijä onkin se, että jokainen löytää varmasti oman väri- tai lajikesuosikkinsa näistä sadoista eri vaihtoehdoista.

Kaikkia lajikkeita ei ole saatavilla yhtä aikaa, vaan jotain voi olla tarjolla vain muutamana viikkona kauden aikana. Joulusesonkina painottuvat punaiset lajikkeet, vuodenvaihteen jälkeen mukaan tulevat kaikki värit, ja pääsiäistä kohti painottuvat keltaiset lajikkeet.

Sipulimäärät lajikkeissa vaihtelevat suuresti: jotain lajiketta on tarjolla muutama miljoona, jotain vain muutama sata kappaletta. Viljellymmissä lajikkeissa näkyvät keltaisen, valkoisen, punaisen eri sävyt.

MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaan koronarajoitukset kevenevät lauantaista alkaen
Seuraava artikkeliSoini päivitti ja selkiytti yksityisteiden kunnossapidon avustusperiaatteet