-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Talvilomaviikko tarjoaa Alajärvellä kaikkea mahdollista koko perheen laskiaisriehasta kaupunkisotaan!

Alajärven kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut sekä 4H-yhdistys ovat koonneet yhteistyökumppaneineen koulujen talvilomaviikoksi poikkeuksellisen runsaan ja monipuolisen tapahtumatarjonnan, josta löytyy mukavaa puuhaa niin koko perheelle, perheen lapsille kuin nuorillekin.

Tarjolla on kaikkea mahdollista laskiaisen pulkkamäestä valomaalauspajaan, Pool race -vesirataan, kaupunkisotaan ja huikeaan Ninja Warrioirs -rataan saakka!

MAINOS

Talvilomaviikon tapahtumat polkaistaan käyntiin heti perjantai-iltana 25.2. Nuorisotila Vintillä, jossa loman alkajaiset ovat kello 17-22. Nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä kertoo, että aikaisemmin loma on aloitettu ABC:llä järjesteyssä tapahtumassa, mutta nuorten toiveesta se pidetään nyt Vintillä turnausten, laskiaisbullabuffetin ja hyvän seuran merkeissä.

Perjantaina on myös Alajärven Helluntaiseurakunnan Junnuyö 10-14 vuotiaille temppelillä. Mukaan mahtuu 20 junnua!

Lauantai-iltana 26.2. kello 18-20 kannattaa pakata luistimet reppuun ja suunnata jäähallille. Liikunnanohjaaja Merja Korpela lupaa, että JKH-Areenan Jäädiskossa viihtyvät kaiken ikäiset, onhan luvassa diskovaloja, savua, kaakaobaari, kioski ja muuta toimintaa.

Ilmaiseen tapahtumaan voi tulla myös ilman luistimia, mutta hauskinta on tietysti silloin, jos lähtee itsekin jäälle!

Sunnuntaina 27.2. on luvassa Laskiaisrieha Kanaharjulla kello 12-15. Tarjolla on nokipannukahvia, lättyjä, mehua, lumikenkä- ja liukulumikenkäkokeilua, este- ja seikkailurata sekä mäenlaskukisa. 4H toiminnanohjaaja Marjo Yli-Mannila kertoo, että paikalla on myös 4H-kioski, ja LuontoOn hankevetäjä Mari Kaunisto on paikalla LuontoOn -reppujen kanssa ohjaten luonnon tutkiskeluun!

Omat pulkat kannattaa ottaa mukaan ja nälän yllättämisen varalta makkaraakin kannattaa pakata mukaan, sitä on kiva paistaa nuotiolla. Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle!

Maanantaina 28.2. vuorossa on odotettu koko perheen uintipäivä kello 10-16 uimahallilla. Syyslomalta tuttu Pool race -vesirata palaa uimahalliin hieman uudistettuna!  – Syyslomalla rataa kokeili jo 450 uimaria, joten nyt odotukset ovat korkealla, erityisnuorisotyöntekijä Siiri Ahopelto sanoo.

Tiistai 1.3. on vuorossa Laskiaisrieha Lehtimäellä. Aikaisemmin tapahtuma on ollut Suokonmäellä ja se on aina kerännyt hurjasti osallistujia. Nyt paikkana on Valkealampi ja aika on kello 12-15.

Tarjolla on moottorikelkkakyyditystä, hurja mäenlaskukisa, lumikenkä- ja liukulumikenkäkokeilua, lättyä, mehua, 4H-kioskia, LuontoOn-reppujen myötä luonnon tutkiskelua, este- ja seikkailurata sekä vaikkapa yöpymiseen sopivan lumiluolan tekoa!

Samana päivänä tiistaina on myös Valomaalauspaja Vintillä kello 16-20. Valomaalauspajassa toteutetaan erilaisten valojen ja valokuvauksen avulla nuorten suunnittelema ja toteuttama Loistavaa! -näyttely. Valokuvaus tapahtuu omalla puhelimella. Valomaalauspaja on suunnattu 13-18 –vuotiaille nuorille. Työpajaan mahtuu 20 nuorta.

Keskiviikkona 2.3. on 4H:n touhupäivä 6-12 vuotiaille 4H-kellarilla kello 10-15. Päivässä leivotaan laskiaispullaa ja tehdään makrameetyö.

Keskiviikkona tehdään myös retki Lakikselle kello 11-18. Tuolloin ilmoittautuneille hissi- ja välinevuokraus on alennetuin hinnoin. Mehu- ja makkaratarjoilu järjestetään laavulla Siirin ja Tuomaksen kanssa. Yhteiskyydistystä ei ole.

Torstaina 3.3. Lehtimäellä on 4H:n Heppa-kepparipäivä kello 10-15 Taimelan koulun salissa 6-12 vuotiaille.

Monitoimihallilla on samana päivänä huikea Ninja Warriors -rata kello 10-15. Kyseessä on ennennäkemätön Ninja Warrior-rata, jonka kautta löydät oman sisäisen ninjasi!

Rata on valaistu näyttävästi. Paikalle on tulossa ”kuorma-autollinen” rekvisiittaa ja luvassa on huikeita tehtäviä. Kolmimetrinen liukas seinä kiivettäväksi, gladiaattoritaistelua, volttipalloja ja jättikokoinen myyräpeli, jossa Tuomas häärää vihaisena maanviljelijänä pelin keskellä! Myös liaaneja, kontattavia ja hypittäviä esteitä riittää.

Kello 10-12 rata on suunnattu alakouluikäisille ja kello 13-15 yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Ilta jatkuu kiihkeissä merkeissä, sillä kello 19-21 käydään Kaupunkisodan yö Paavolan koulun viereisellä hiekkatekonurmella. Yli 10-vuotiaat voivat tulla mukaan pelaamaan kaupunkisotaa lumiesteissä ja tunnelmavalaistuksessa!

Järjestäjät toivovat tapahtumien tarjoavan lapsille ja nuorille perheineen hienoaja elämyksiä talvilomaviikkoon. Viime vuoden aikana eri tapahtumat tavoittivat yhteensä yli 6000 henkilöä ja niistä yksin syyslomaviikolla noin tuhat.

Lomaviikot ovatkin melkoista piristystä arkeen, joka pääsääntöisesti koostuu nuorisotiloilla järjestettävästä toiminnasta. Tänä vuonna tosin nuorisotiloissakin tulee vielä olemaan paljon uutta, eikä vähäisimpänä se, että mahdollisesti kesälomien jälkeen on edessä muutto Vintiltä katutasoon entisiin matkahuollon tiloihin.

– Nuoret ovat suhtautuneet ajatukseen nuorisotilojen muutosta innokkaasti ja uteliaasti. Olemme tutustuneet pohjapiirustuksiin ja puhuneet aiheesta melko paljon, Tuomas Lahdenperä ja Siiri Ahopelto kertovat.

– Muutos tulee kuitenkin olemaan suuri, sillä nykyiset ahtaat ja sokkeloiset tilat vaihtuvat avariin, avoimiin tiloihin. Kalusteratkaisuilla pyrimme kuitenkin järjestämään nuorille myös pieniä omia soppia, jossa voi halutessaan olla rauhassa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät