0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Maakuntien yhteistyöryhmien puheenjohtajat haluavat maakuntaliittojen pidättäytyvän yhteistyöhankkeista Venäjän kanssa

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan liittojen maakuntien yhteistyöryhmien (MYR) puheenjohtajat esittävät, että maakuntaliittojen yhteistyöhankkeista Venäjän kanssa pidättäydytään toistaiseksi.

Etelä-Pohjanmaalla puheenjohtajana toimii Jukka Joensuu Alajärveltä, Pohjanmaalla Steven Frostdahl ja Keski-Pohjanmaalla Timo Sillanpää.

MAINOS

Syynä esitykseen on se, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan rikkoo räikeästi kansainvälisiä sopimuksia. Kannanoton mukaan Venäjä on vastuussa niin ihmishenkien menetyksistä kuin aineellisesta tuhostakin Ukrainan alueella. Allekirjoittajat katsovat valtiojohdon tavoin Venäjän hallinnon rikkovan kansainvälisiä sopimuksia.

Tässä tilanteessa ei yhteistyö ole puheenjohtajien mielestä mahdollista. Euroopan Unionin ja monien muiden kansainvälisten toimijoiden asetettua pakotteita Venäjää kohtaan on myös maakuntaliittojen pidättäydyttävä yhteistyöstä toistaiseksi, kunnes Venäjä lopettaa sotatoimet ja Ukrainan kansallista suvereniteettia kunnioitetaan maan toimesta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät