Talvilomaviikko sujuu Alajärvellä liukkaasti liukuen!

Valkealammen pulkkamäen laelta on hienot maisemat ja edessä hurja ja vauhdikas lasku!
Mainos[adrotate banner="3"]

Talvilomaviikko on Alajärvellä sujunut mitä parhaimmissa merkeissä, onhan Alajärven kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut sekä 4H-yhdistys ovat koonneet yhteistyökumppaneineen todella monipuolisen ja hauskan ohjelman koululaisten lomaviikolle!

Lätyt maistuivat auringon porottaessa Valkealammen stadionin laavulle.

Nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä kertoo, että viikko sai huikean startin lauantain jäädiscosta, jossa mukana oli noin 150 nuorta. Sunnuntaina Laskiaisrieha Kanaharjulla veti mukaan noin 300 laskiaissunnuntain viettäjää ja maanantaina uimahallissa järjestetyssä Pool race -vesiradalla oli noin 250 kävijää!

MAINOS

– Olemme olleet todella tyytyväisiä kävijämääriin ja viikon huipennus on vasta tulossa!

Tiistaina Laskiaisriehaa vietettiin Lehtimäen Valkealammella perinteisen Suokonmäen sijasta ja väkeä paikalla riitti heti alusta alkaen, Valkealammen hurjaan pulkkamäkeen ihan tungokseksi saakka!

Tyyli vapaa ja alamäkeen!

Pulkkamäessä nähtiin toinen toistaan vauhdikkaampia laskusuorituksia, joihin moni aikuinen ei olisi ihan heti uskaltanut mukaan! Joitakin urheita isiä ja äitejä tosin mäessä nähtiin heitäkin!

Valkealammella oli sunnuntaisen Kanaharjun tapahtuman tapaan mm.  nokipannukahvia, lättyjä, mehua, lumikenkä- ja liukulumikenkäkokeilua, este- ja seikkailurataa sekä mäenlaskukisa. Paikalla oli myös 4H-kioski ja LuontoOn -reppujen kanssa pääsi luonnon tutkiskeluun. Myös Nelimarkkamuseo oli paikalla työpajoineen luomassa lumesta hienoa taidetta!

Keskiviikkona vuorossa on 4H-touhupäivää ja 50 hengen voimin lähdetään Lakikselle laskettelemaan.

Torstaina luvassa on se todellinen huipennus, huikea Ninja Warriors -rata Monitoimihallilla kello 10-15. Rata on valaistu näyttävästi. Luvassa on huikeita tehtäviä; kolmimetrinen liukas seinä kiivettäväksi, gladiaattoritaistelua, volttipalloja ja jättikokoinen myyräpeli, jossa Tuomas häärää vihaisena maanviljelijänä pelin keskellä! Myös liaaneja, kontattavia ja hypittäviä esteitä riittää.

Pulkkamäessä ehti tulla kunnolla hiki, sillä innokkaimmat ehtivät kiivetä mäen ylös ja laskea vauhdilla alas lukuisia kertoja Laskiaisriehan aikana.

Kello 10-12 rata on suunnattu alakouluikäisille ja kello 13-15 yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Ilta jatkuu kello 19-21 Kaupunkisodan yönä, joka käydään Paavolan koulun viereisellä hiekkatekonurmella. Yli 10-vuotiaat voivat tulla mukaan pelaamaan kaupunkisotaa lumiesteissä ja tunnelmavalaistuksessa!

– Olemme saaneet jo nyt paljon palautetta talvilomaviikon tapahtumista, Tuomas sanoo. – Uintipäivässä mieltä lämmitti, kun eräs henkilö tuli paikalle Tampereelta tulleen lapsenlapsen kanssa ja lapsi oli aivan innoissaan Alajärven uimahallista ja tapahtumasta. Tampereella ei ole mitään vastaavaa!

– Meidän ei tarvitse lähteä Alajärveltä Hoplopiin, kun voimme tuoda sen parempana tänne! Näin tavoitamme mahdollisimman paljon lapsia ja nuoria, koska voimme tarjota saman elämyksen jokaiselle ja yleensä aivan maksutta tai hyvin pienellä hinnalla.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliEteläpohjalaisilta kunnilta rahallista avustusta Ukrainalle
Seuraava artikkeliKraatterijärven Saunatonttu -kirja kertoo tarinaa saunakulttuurin synnystä Järviseudulla