-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Vimpelissä luotu uusi ekosysteemi tietokonekehitykselle

Kaikkien keksintöjen taustalta löytyy yleensä aina niinkin yksinkertainen asia, kuin ajatus. Näin on saanut alkunsa myös Handlet, Järviseudulla suunniteltu ja Suomessa valmistettu monikäyttöinen tietokone, johon voit yhdistää haluamiasi toimintoja helposti.

– Handlet on ikään kuin läppärin ja tabletin välimuoto, kertoo ajatuksen alkulähde, JSP-IT Solutions Oy:n toimitusjohtaja Jani Hautanen.

MAINOS

– Sen ytimessä sykkii Raspberry Pi-piirikortti ja se on kestävästä materiaalista valmistettu. Siitä syystä se soveltuu myös vaativiinkin tarkoituksiin. Handlet on varustettu viiden tuuman kosketusnäytöllä ja onnistuneen muotoilun johdosta sitä voi kantaa vaikka kahvasta, asettaa pöydälle pystyyn mediatoistimeksi tai käyttää tietokoneena toimistotyössä.

Muotoilulla on EU:n muotosuoja, eli muotoa ei voi kopioida. Lisäksi kotelossa on paikat ohjelmoitaville painikkeille. Näytön tai painikkeet voi korvata 3d-tulostetuilla kansilla tai tilata ne meiltä. Tämä tekee siitä erittäin kustannustehokkaan eri käyttötapauksiin, esim. isomman mainosnäytön taakse ohjausyksiköksi, jatkaa Hautanen.

Hautanen kertoo itse käyttävänsä Handletia matkatietokoneena sen näppärän koon ja kestävyyden johdosta. Käyttöön ottaminen ei Hautasen mukaan vaadi sen ihmeellisempää osaamista ja halutessaan heiltä voi tilata vaikka valmiin kokonaisuuden.

Soveltuu hyvin sekä kuluttajien, että oppilaitoksien käyttöön

– Handlet on yhdessä Raspberry Pi-piirikortin ja lukemattomien opetusmateriaalien johdosta kokonainen ekosysteeminsä! Vaikka tällä hetkellä Handletia myydään enemmän kuluttajapuolella, näkisin sen myös erinomaisena opetusmateriaalina.

– Sen voisi koota itse ja käyttää sitten opetuskoneena. Linux-pohjaisuuteensa vuoksi se soveltuu hyvin myös oppilaitoksille, koska lisenssimaksuja ei ole, sanoo Hautanen.

– Raspberry Pi-piirikortti julkaistiin vuonna 2012 ja itse teimme sillä ensimmäisen käytännön sovellutuksen vuonna 2013. Handlet on siis lähes vuosikymmenen kokemuksen tuotos! Lisää voi lukea sivustollamme handlet.eu missä myös mainitut opetusmateriaalit sijaitsevat. Sivusto kehittyy koko ajan, joten kannattaa olla ajan hermolla, vinkkaa Jani vielä lopuksi.

Johanna Korkea-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät