0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Aapiskujan koulussa yksi luokkahuone pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi

Aapiskujan koulun kuntoa on seurattu säännöllisesti Vimpelissä.

Kunnostusten jälkeen koulurakennukseen on tehty useita sisäilmatutkimuksia 20.12.2021,12.1.2022 ja 19.1.2022. Näytteistä saatujen vastauksen perusteella sisäilman sieni-itiöpitoisuudet ja mikrobipitoisuudet olivat edelleen koholla osassa tiloista.

MAINOS

Näytteiden perusteella osassa rakennusta esiintyy pieniä määriä raja-arvon ylittäviä kosteusvaurioon viittaavia lajeja, jotka saattavat vaarantaa oppilaiden ja henkilöstön terveyttä. Näytteet on käyty läpi yhdessä terveystarkastajan kanssa ja terveystarkastajan 24.2. antaman lausunnon perusteella yksi luokkahuoneista tulee poistaa käytöstä.

Tilan sulkemisesta ja tilojen uudelleenjärjestelyistä johtuen Aapiskujan koulun 4. vuosiluokan oppilaat siirtyvät tiistaina 8.3. alkaen Vimpelin yhteiskoulun tiloihin.

Koulun sisäilman tilannetta seurataan ja näytteiden ottamista jatketaan edelleen viikoilla 8, 9 ja 10. Vimpelin sisäilmatyöryhmä käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät