0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Menestystä klassisen penkki-punnerruksen SM-kisoista – kultaa Juha Paimenelle ja Jani Haapa-aholle

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna järjestettiin Oulussa klassisen penkkipunnerruksen suomenmestaruuskilpailut. Osallistujia kisoissa oli kaikkiaan 295 ja mukana oli myös alueemme voimailijoita Lapuan Ponnistuksen ja Karstulan Kivan riveissä.

Ensimmäiseksi Karstulan Kivan urheilijoista pääsi perjantaina lavalle Juha Paimen Lehtimäeltä. Paimen kisasi M60 yli 120kg painoluokassa. Juha Paimen nosti kultaa tuloksella 150 kiloa.

MAINOS

Juhan henkilökohtaisia sponsoreita tällä kisakaudella ovat: Hiiltek Oy, Letec Motors Oy, Lehtimäen pelti ky, E. Heikkilän Korjaamo, Tmi Aki Rantala, Parturi-kampaamo Anne Haaparanta, K-kauppa Ilona, Ravintola Valkealampi, Tmi Jari Maasalo, Tapio Kantokoski Oy, Trove, Makropa, Lennun tupa, Lehtimäen Apteekki ja Takuuhuolto Ari Uurinmäki Oy.

Sunnuntaina lavalle pääsi Laura Aho Soinista. Aho kisasi yleisessä sarjassa yli 84kg painoluokassa. Aholla oli nostoissaan hieman ongelmia, mutta sai kuitenkin nostettua oman henkilökohtaisen ennätyksensä 95 kiloa. Tällä tuloksella Aho ylsi viidennelle sijalle.

Jani Haapa-aho (oik.) voitti Suomen mestaruuden jo viidettä kertaa.

Lapuan Ponnistuksen riveissä kilpailu Alajärveltä kotoisin oleva Jani Haapa-aho, joka voitti Suomen mestaruuden sarjassa M66kg, tuloksen ollessa 122,5 kiloa. Kilpailu oli tiukka kaksintaisto, sillä toiseksi tulleen tulos oli 120 kiloa ja voitto ratkesi vasta viimeisellä nostolla.

Janin ensimmäinen nosto oli varma 115, toinen 120 ja viimeisellä 122,5 kiloa. Tämä oli Janille jo viides Suomen mestaruus tässä lajissa, hänen saavutuksiinsa kuuluu myös EM-pronssi.

Ensimmäistä kertaa avoimessa ikäluokassa nostanut alajärveläinen, niin ikään Lapuan Ponnistusta edustava Niku Ketola kisasi sarjassa M120kg. Sarjassa oli kymmenen osallistujaa ja tasoltaan se oli kisojen kovin.

Ketola sijoittui kisassa seitsemänneksi uudella ennätyksellään 190 kiloa. Ensimmäinen nosto oli varma 180, toiseen nostoon lastattiin vanha ennätys 187,5 ja viimeisellä nousi uusi ennätys 190 kiloa.

Juniori-ikäisissä Ketola ehti voittamaan tässä lajissa muun muassa kaksi Pohjoismaiden mestaruutta, kaksi Suomen mestaruutta ja EM-hopeaa.

Molemmat miehet kisaavat IPF:n alaisissa kisoissa. IPF on ainoa voimanostoliitto, joka on Wadan dopingtestauksen alainen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät