-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Tärkeästä harrastuksesta syntyi Järviseudun kitarahuolto

Musiikki monessa muodossaan on kuulunut vimpeliläisen Kosti Ahon elämään jo pitkään.

– Se taisi olla vuotta -94 tai -95, kun sain oman ensimmäisen kitarani. Ihan ensimmäisen kimmokkeen harrastukseen sain kaveriltani, joka soitti kitaraa, muistelee Aho.

MAINOS

Kitaransoiton hän kertoo opetelleensa itse. Bänditaustaakin löytyy menneiltä vuosilta, mutta tällä hetkellä musiikkia syntyy pääasiassa Spotify suoratoistopalveluun yhdessä muusikko/tuottaja Panu Rauhalan kanssa.

Aho tunnustaa olevansa tarkka soittimien suhteen. Etsinnöistä huolimatta juuri itselle mieluista soitinta ei tuntunut löytyvän, joten oman kitaran tekeminen alusta loppuun itse alkoi kiinnostaa yhä enemmän.

– Ilmoittauduin Järviseudun ammatti-instituutin järjestämälle sähkökitaran rakennuskurssille vuonna 2012, jossa Pasi Nivala toimi kouluttajana. Kurssilla sitten rakensin ensimmäisen kitarani. Pidän tärkeänä laadukkaita materiaaleja sekä huolellista työtä. Kun itse tekee, niin saa juuri sellaisen, kun haluaa.

Monipuoliset palvelut

Järviseudun kitarahuolto näki päivänvalonsa viime heinäkuussa, kun heräsi ajatus siitä, että tätähän olisi mukava tehdä enemmänkin päivätyön ohessa. Myös kysyntää tuntuu löytyvän.

– Kielisoittimien huoltotöihin sisältyy todella paljon, eikä kaikkea pysty mitenkään listata tähän. Mutta esimerkiksi bassojen, sähkökitaroiden ja akustisten kitaroiden niin isot kuin pienet huoltotyöt onnistuvat. Yleinen vika huoltoon tulleissa soittimissa on epätasaiset otenauhat.

Aho kertoo, että Suomessa kosteus- ja lämpötilan vaihtelut tuovat puusta valmistettuihin soittimiin omat haasteensa, kun puu elää vuodenaikojen mukaan. Tällöin saattaa vaikka soittimen kaula vääntyä ja sen asentoa joudutaan siitä syystä korjaamaan.

Toimenkuvaan kuuluu soitinten huoltotöiden lisäksi myös musiikkituotantopalvelut, joka sekin pitää sisällään hyvin monipuolista osaamista.

– Mutta kirjoita siihen, että ei teknoa, naurahtaa Aho.

Järviseudun kitarahuollon yhteystiedot löydät esimerkiksi Facebookista.

Johanna Korkea-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät