-8.6 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lakis Areenalla tanssitaan nyt sydänturvallisia tansseja

Sydänturvalliset tanssit takaa jatkossa Lakis Areenalle yhteistyössä hommattu uusi sydäniskuri.

Eläkeliiton Vimpelin yhdistyksen puheenjohtaja Eino Koskela kertoo, että alun perin idea sydäniskurin hommaamiseen lähti Lions Clubilta. Asiasta keskusteltiin Eläkeliiton Vimpelin yhdistyksen kanssa ja molemmat tahot kokivat iskurin hankinnan tärkeäksi.

MAINOS

– Eläkeliiton tansseihin ja tapahtumiin osallistuvilla on ikää sen verran, että haluttiin turvaksi hankkia tämmöinen. Ja toki äkillinen tarve saattaa tulla nuoremmillakin, joten kyllä Lakis Areenan tansseissa on hyvä olla sydäniskuri lähellä, jatkaa Koskela.

– Hankintaan on haettu rahoitusta Aisaparilta ja rahoitushakemus on tällä hetkellä laillisuustarkastuksessa Ely -keskuksella. Riskillä päätimme kuitenkin hankinnan tehdä, menee sitten rahoitusanomus läpi tai ei.  Sydäniskurin hankintaan on osallistunut Eläkeliiton Vimpelin yhdistys, Lions Club Vimpeli sekä Lakis Oy, sanoo LC Vimpelin rahastonhoitaja Erkki Ammesmäki.

Ammesmäki kertoo, että kaikkiaan sydäniskurin hinnaksi tuli noin 1800 euroa.

– Yhteisesti on sovittu, että sydäniskurin säilytyspaikka on Lakis Areenalla. Eläkeliitolla on kuitenkin oikeus hakea sydäniskuri täältä reissuille ja tapahtumiin mukaan, jatkaa Ammesmäki.

Miehet kertovat, että Etelä-Pohjanmaan Sydänpiiri järjesti viime kesänä Saarikentällä sydäniskurin käyttökoulutuksen. Kouluttaja Anne Kettula opasti Eläkeliiton Vimpelin yhdistyksen jäseniä sydäniskurin käytössä ja paikalla oli eläkeliiton jäseniä noin parisenkymmentä.

Myös kyläseuran sihteeri Kaisa Alanen osallistui sydäniskurikoulutukseen.

– Laite on helppo käyttää, eikä sillä voi saada vahinkoa aikaiseksi maallikkokaan. Lisäksi laite itse antaa ohjeet. Mielessä on kuitenkin ollut hankkia vastaavaa koulutusta myös kyläseuran puolesta, tietysti se toisi varmuutta laitteen käyttöön, sanoo Kaisa.

Tapahtumien järjestämisessä aktivoiduttu

Lakis Areena on valmiina kevään ja kesän tapahtumiin, joita onkin tulossa monenlaisia. Areenan lattia uusittiin tammikuussa ja kestää nyt vaikka kovempaakin tanssia.

– Edellistä lattiaa moitittiin vähän liukkaaksi. Kuulemma miesten piti naisia pitää siitä syystä vähän tiukemmin lähellä, naurahtaa Kaisa pilke silmäkulmassa.

Kaisa, Erkki ja Eino rohkaisevat ihmisiä tutustumaan paikkakunnan eri yhdistysten toimintaan. Vapaa-ehtoistyö antaa niin paljon, että sillä on tutkitustikin paljon terveyshyötyjä! Lisäksi niiden kautta pystyy paljon vaikuttaa oman paikkakunnan tapahtumiin ja viihtyvyyteen.

– Jokainen yhdistys ottaa varmasti mielellään uusia jäseniä hallitukseen. Myös eläkeliitto tarvitsee lisää väkeä riveihinsä, jotta toiminta voidaan turvata jatkossakin. Mekään emme tästä enää nuoremmaksi muutu, vinkkaa Koskela.

Johanna Korkea-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät