-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Keväinen huhuilu kutsuu Pöllöiltaan

Oletko kuullut pöllön huhuilua kuulaassa kevättalven illassa? Haluaisitko kuulla pöllöistä lisää? Tule Pöllöiltaan!

Ainutlaatuinen ja myös odotettu Pöllöilta järjestetään Alajärvellä Jamin laavulla torstaina 31.3. kello 19-20.30. Iltaa voidaan jatkaa pidempäänkin, jos pöllöistä riittää juteltavaa. Ja sitähän varmasti riittää.

MAINOS

Pöllöillan asiantuntijana toimii pitkän linjan lintuharrastaja ja virallinen lintujen rengastaja Niko Mäkelä. Alajärveläinen Mäkelä on aktiivisesti mukana Suomenselän Lintutieteellisen Yhdistyksen ja Ympäristöyhdistys Kotikonnun toiminnassa. Illan aikana kuullaan pöllöistä ja niiden elintavoista sekä pöllöjen ja muiden lintujen rengastamisesta.

– Tällaista pöllöiltaa, jossa olisi mahdollista kuulla pöllöjen huhuilua, on minulta kyselty useampaan kertaan. Haasteena pöllöillan järjestämisessä on, että tuuripelillä mennään, kuullaanko illassa oikeiden pöllöjen huhuilua. Jamin laavu on paikkana erinomainen, koska siellä voi kuulla huuhkajien huhuilua, jos hyvin käy, sanoo Mäkelä.

Odotukset huuhkajien kuulemiseksi ovat korkealla, mutta jos tuuri ei ole Pöllöillan puolella, eikä alueen pöllöjä kuulla, niin ei hätää. Silloin otetaan tekniikka käyttöön ja Mäkelältä löytyy useita nauhoitteita pöllöjen ääntelystä, joita voidaan illassa kuunnella.

Pöllöillassa on tarjolla makkaraa paistettavaksi ja lämmintä juotavaa nuotion äärellä nautittavaksi. Oman retkituolin voi ottaa halutessaan iltaan mukaan. Jamin laavu sijaitsee Kurejoella lähellä Jamia eli Järviseudun Ammatti-instituuttia, osoitteessa Kurejoentie 390.

Tie laavulle kääntyy liikuntahallin ja navetan välistä, josta opasteet ohjaavat laavulle.

Pöllöilta on yksi LuontoOn-hankkeen järjestämistä LuontoOn-tapahtumista. Pöllöillassa on mukana myös luonnontutkimiseen tarkoitetut LuontoOn-reput, joihin voi illan aikana tutustua ja jotka ovat kaikkien lainattavissa Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista.

LuontoOnkokonaisuutta toteuttaa Alajärven 4H-yhdistys Aisaparin kautta Maaseuturahaston tuella.

Pöllöilta järjestetään yhteistyössä Suomenselän Lintutieteellisen yhdistyksen ja Ympäristöyhdistys Kotikonnun kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät