-4 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Lappajärven törmäyskraatterin synty ja Kraatterijärvi Geopark tutuksi!

Lappajärven törmäyskraatterin synnnystä ja Kraatterijärvi Geoparkista kuullaan yleisöluento keskiviikkona 6.4. kello 18-20 Jamin kauppiksen auditoriossa, Hoiskontie 25.

Geologi ja kraatteritutkija Teemu Öhman kertoo huiman tarinan Lappajärven synnystä ja Järviseutua muokanneista geologisista voimista. Tilaisuudessa esitellään myös Kraatterijärvi Geopark-hankkeen tilannetta ja Geopark Ranger-koulutusta.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista ilmoittautua maksuttomaan Geopark Ranger-opaskoulutukseen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen järjestävät:Jami ja Kraatterijärvi Geopark-hanke.

Geopark Ranger-koulutus keväällä

Geopark Ranger-opaskoulutus on Järviseudun ammatti-instituutin tarjoama tutkinnonosakoulutus (Luonto-ohjaamisen erityisosaaminen, 20 osp). Koulutukseen sisältyy kymmenen lähipäivää ja kolme opastusharjoituksiin ja näyttöön liittyvää oppimistehtävää (=opastustuotteet).

Lähipäivinä retkeillään opastuskohteissa ja kehitellään yhdessä Geopark-kohteisiin liittyviä opastustuotteita. Koulutus on maksutonta ja se sisältää maksuttomat ateriat lähijaksojen aikana. Koulutus toteutetaan Jamin Kurejoen yksikössä (Kurejoentie 390, Ymppilä luokka 2).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät