-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Seniorikeilaajat mitalirohmuina

Järvi-Pohjanmaan senioreiden keilaajilla oli tarkkuus kohdillaan Pohjanmaan Senioripiirin keilamestaruuskilpailuissa. Kuuden miehen osallistujajoukolla oli kisatuomisinaan viisi mitalia: yksi kulta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Kilpailut käytiin Seinäjoella.

Järvi-Pohjanmaan senioreista mestaruutta pääsi juhlimaan Seppo Juoperi alle 75-vuotiaiden miesten sarjassa. Raimo Rajala heitti saman sarjan hopealle. Mauri Saukko täydensi henkilökohtaisten sarjojen menestystä nappaamalla pronssia yli 75-vuotiaiden miesten sarjassa.

MAINOS

Yli 75-vuotiaiden miesten joukkuekilpailussa hopeaa heittivät Seppo Juoperi, Mauri Saukko ja Seppo Selkee. Teuvo Kangas, Raimo Leppäaho ja Raimo Rajala kiilasivat pronssikantaan puolestaan alle 75-vuotiaiden joukkuekilpailussa.

Teuvo Kangas, Raimo Leppäaho ja Raimo Rajala kiilasivat pronssikantaan puolestaan alle 75-vuotiaiden joukkuekilpailussa.

Järvi-Pohjanmaan senioreiden keilaajat tuumaavat yksimielisesti, että kohdalle sattuu aina hyvä heittopäivä, kun heitetään senioreiden kisoissa. Teuvo Kangas säestää, että alajärveläisporukka ei ole mitään pingottajia vaan huuli lentää. Kun heitto onnistuu, ylävitoset lentävät.

– Jos heitto ei ole kohdallaan, analysoidaan, mitä voidaan tehdä ja käydään läpi tekniikkapuolta, valottaa Seppo Selkee yhteishenkeä ja taktiikkaa.

Selkee on harrastanut keilausta 15 vuotta. Hän kertoo aloittaneensa harrastuksen Kuortaneella eläkkeelle jäätyään. Alajärvellä keilahalli on ollut reilut kymmenen vuotta. Se koetaan hyväksi, että harrastusmahdollisuus löytyy kotikulmilta.

Järvi-Pohjanmaan senioreilla on vakiovuorot tiistaisin ja perjantaisin Alvariinin keilahallissa. Osa senioreiden keilaajista käy heittämässä melkein joka päivä. Kesällä miehet harrastavat frisbeegolfia Kanaharjun 18-väyläisellä radalla. Rataa kehutaan kuuluvan Suomen parhaimpiin.

Järvi-Pohjanmaan senioreiden puheenjohtaja Maire Hämeenniemi kertoo yhdistyksen väen olevan ylpeä keilaajien saavutuksesta. Keilaajien ryhmä on ollut yhdistyksestä ainoa, joka on pystynyt toimimaan ja harjoittelemaan koronapandemian aikana säännöllisesti.

– Olemme saaneet senioreihin osallistumisaktiivisuutta keilakerhon kautta. Teidän kautta olemme saaneet uusia harrastajia mukaan. Miehillekin pitää olla jotakin omaa harrastusta ja tekemistä. Järvi-Pohjanmaan senioreiden naisilla on samaan aikaan kässäkerho ja jutusteluhetki, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Maire Hämeenniemi.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät