-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Moision rahastosta jaettiin

Valtioneuvosto on joulukuussa 2020 tehnyt päätöksen, jolla Lehtimäellä eläneen Pentti Moision kuolinpesästä on Alajärven kaupungille tullut omaisuutta yhteensä 646950,85 euroa.

Alajärven kaupunginvaltuusto on keväällä 2021 päättänyt perustaa Pentti Moision kulttuuriperinnerahaston ja hyväksyi sille säännöt.

MAINOS

Valtioneuvoston päätöksen mukaan varat tulee käyttää Nelimarkka-museon ja sen osana olevan Nelimarkka-residenssin kunnostukseen, taiteilija- ja arkkitehtiresidenssitoiminnan edistämiseen, Alajärvellä sijaitsevien Alvar Aallon rakennusperintökohteiden ylläpitoon ja toimintaan, toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen sekä perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella.

Sääntöjen mukaan varoja tulee käyttää kaikkiin em. tarkoituksiin kuitenkin niin, että rahaston varoista ja tuotoista tulee rahaston voimassaoloaikana kohdentua puolet perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan, että vuonna 2022 avustusta jaetaan 14 saadun hakemuksen perusteella seuraavasti.

Nelimarkka residenssille 5000 euroa taiteilijaresidenssin tarjoamiselle vähintään kahdelle ukrainalaiselle taiteilijalle, Nelimarkka-museolle residenssin, Etelä-Pohjanmaan alueen naistaiteilijoiden ja taiteilijajärjestö Gedok Munchen välisen taiteilijaresidenssivaihto-ohjelman jatkamiseen 1200 euroa ja residenssitalon kuistin kunnostukseen 5000 euroa.

Villa Väinölän toiminnan kehittämiseen myönnettiin 7000 euroa, Villa Väinölän arkkitehtuuriresidenssin käynnistämiseen ja taiteilijaresidenssitoiminnan kehittämiseen 12000 euroa ja Alajäri-Vimpelin kehitysvammaisten tukiyhdistys ry:lle vammaisten kulttuuriviikon järjestäminen heinäkuussa 3200 euroa.

Perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella myönnettiin avustusta Lehtimäen nuorisoseura ry:lle Nuorisoseurantalon Rientolan kunnostukseen sekä kaluston ja laitteiston hankkimiseen 10000 euroa, Lehtimäki-seura ry:lle toiminnan rahoittamiseen 4000 euroa, Suninsalmi Soi -musiikkitapahtuman järjestämiseen 3365 euroa, LC Lehtimäelle Mattisen kiven siirtoon alkuperäiselle paikalleen 1500 euroa, Suokonmäenseudun kylät ry:lle taiteilija Antti Maasalon veistoksen saamiseksi uudelle paikalle Suokonmäen näkötornin alueelle 4000 euroa, Lehtimäen Kirkonkylän Nuorisoseura ry:lle toiminnan jatkamiseen ja tilojen ylläpitämiseen 5000 euroa sekä Pohjois-Lehtimäen Kylät ry:lle Kylätalo Metson kunnostus ja ylläpitokustannuksiin 5000 euroa.

Lehtimäen Rannankylän kyläyhdistys ry:lle ei myönnetty anottua 10000 euroa Suninsalmen sataman kiinteän venelaiturin peruskorjaukseen sekä vierasvenepaikkojen lisäämiseen, koska hanke ei täytä avustuskriteereitä.

Tuula Jokiaho
Juttua korjattu klo 12.36 avustussummien osalta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät