Pääsiäispolku kutsuu Vimpelin kirkon pihalle

Vapaaehtoinen lähetyssihteeri Kaija Hurmerinta ja diakoni Johanna Rauhala viimeistelivät pääsiäispolkua vesisateessa. Toivottavasti pääsiäisen sää sallii ulkoilun ja myös pääsiäispolun kiertämisen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin pyöreän kirkon pihalle on rakennettu elämyksellinen pääsiäispolku, jonka kiertäminen sopii vaikkapa pitkien pyhien ulkoiluhetkeen.

Esteettömästi toteutetulla polulla on rasteja, joiden kiertäminen onnistuu melko nopeasti eikä kokonaismatkakaan ole pitkä. Pääsiäispolun toteutuksesta vastaavat Vimpelin seurakunnan lähetystyö ja diakoniatyö.

MAINOS
Pääsiäispolulla tutustutaan pääsiäisen tapahtumiin loogisessa järjestyksessä. Viimeiseksi ateriaksi kutsuttu Jeesuksen ja opetuslasten pääsiäisateria on osa pääsiäisen tapahtumakulkua.

Vapaaehtoinen lähetyssihteeri Kaija Hurmerinta kertoo, että idea pääsiäispolusta juontaa juurensa vuosien taakse ja Vieresniemeen, jossa partiolaisilla oli joulupolku.

– Pääsiäinen on kristikunnan suurin juhla, johon ei oikeastaan liity paljonkaan tapahtumia, jos vertaa jouluun. Pääsiäispolulla on mukana myös elämyksellisiä elementtejä.

Esteetön ja keskeisellä paikalla

Diakoni Johanna Rauhala sanoo, että pääsiäispolussa on mietitty erityisesti lapsikävijöitä ja pyritty tuomaan esiin pääsiäisen tapahtumia tiiviisti. Pääsiäispolkua suunniteltiin vuodenvaihteen jälkeen.

– Pääsiäisen pitkien pyhien aikaan lapsiperheissä liikutaan ja ulkoillaan yhdessä. Ajatuksena ja toiveena olisi, että pääsiäispolulle lähdettäisiin perheenäkin. Toki tämä ei ole yksinomaan perheille. Pääsiäispolku on kaikkien saatavilla oleva pieni kiva juttu, miettii diakoni Johanna Rauhala.

Tällä rastilla on esillä pääsiäisen tärkeimpiin tapahtumiin kuuluva asia.

Polulla on seitsemän rastia, joista ensimmäinen sijaitsee kirkon pääportin oikealla puolella. Muita rasteja ei tarvitse erikseen lähteä etsimään vaan ne löytyvät helposti ja noudattavat pääsiäisen tapahtumien kulkua loogisesti sakastin ovelle saakka. Rasteja tukee sekä lyhyt teksti että kuva, jotka tarjoavat työkalun lapsikävijän ja aikuisen väliseen vuorovaikutukseen, jossa pohditaan pääsiäisen tapahtumia.

Pääsiäispolku on kuljettavissa ja katsottavissa toiseen pääsiäispäivään saakka.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliAnni Viitasaaren maalauksia ja piirroksia Lappajärven kirjastossa
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri varautuu hoitajalakon laajenemiseen