Maskisuositus kevenee

Maski ja suojakäsineet
Maskisuositus kevenee myös Etelä-Pohjanmaalla.
Mainos[adrotate banner="3"]

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on muuttanut valtakunnallista maskisuositustaan 14.4. Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki noudattaa maskisuosituksessaan THL:n linjauksia. Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä asioitaessa että työskenneltäessä.

Nyrkki teki maanantaina pitämässään kokouksessa muutoksia suosituksiinsa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen sosiaali- ja terveydenhuollossa vierailijoille, henkilöstölle ja mahdollisuuksien mukaan potilaille. Sosiaali- ja terveydenhuollon piiriin kuuluvat muun muassa sairaalat, terveyskeskukset sekä vastaanotot, ympärivuorokautisen hoivan yksiköt, muut asumispalveluyksiköt sekä kotihoito. THL:n linjauksen mukaisesti yleinen maskisuositus on poistettu. Maskia voi – ja kannattaa – kuitenkin edelleen käyttää esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Erityisesti rokottamattomien ja riskiryhmiin kuuluvien kannattaa jatkaa sellaisen maskin (FFP2 tai FFP3) käyttöä, joka suojaa hyvin myös maskin kantajaa.

MAINOS

THL suosittelee edelleen maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä seuraavissa tilanteissa: niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin ja niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä sekä niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Hienoista laskua

Nyrkki ei enää ota kantaa yksityistilaisuuksien henkilömäärään tai opetusryhmien sekoittamiseen kouluissa.  Sekä kotona, koulussa että varhaiskasvatuksessa on edelleen tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Oireisena tulee aina jäädä kotiin.

Koronatartuntamäärät sekä ilmaantuvuus Etelä-Pohjanmaalla ovat hienoisessa laskussa. Alueella todettiin viikolla 15 terveydenhuollon pcr-testillä yhteensä 700 koronatartuntaa. Varmennettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 23 934. 14 vuorokauden ilmaantuvuus varmistettujen testien osalta on 780 100 000 asukasta kohti.

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on vähentynyt Seinäjoen keskussairaalassa. Erikoissairaanhoidossa oli maanantain tietojen mukaan seitsemän koronapotilasta. Perusterveydenhuollossa sen sijaan sairaalahoidon tarve jatkuu erittäin korkeana. Terveyskeskusten vuodeosastoilla oli maanantaina yhteensä 59 koronapotilasta. Maakunnassa on runsaasti paikallisia koronaepidemioita tehostetun asumispalvelun yksiköissä. Tartuntoja todetaan ikäihmisillä nyt aiempaa enemmän.

Koronarokotuksista annetaan erityisesti yli 80-vuotiaiden neljänsiä rokotusannoksia. Ensimmäisten ja toisten annosten osalta Etelä-Pohjanmaalla ollaan noin kaksi prosenttia koko maan keskiarvoa matalammalla tasolla. Kolmansien annosten osalta eroa on noin kolme prosenttia.

Maskisuositus kevenee myös Etelä-Pohjanmaalla. 

MAINOS
Edellinen artikkeliUusi käänne Aapiskujan koulun tilanteessa
Seuraava artikkeliViisi hakijaa Vimpeliin