0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Riitta Nelimarkan näyttely avautuu Nelimarkka-museolla

Elise Travels on Nelimarkka-museossa nähtävä professori, DA Riitta Nelimarkan mielikuvituksellinen ja hilpeä taidematka, joka valottaa taiteilijan käyttämiä monipuolisia tekniikoita ”mantereelta toiselle risteilevien assosiaatioiden” kautta.

Näyttely on avoinna 7.5.-18.9.2022.

MAINOS

Taiteilijan viime vuosien tuotantoon kuuluu paitsi piirustuksia, maalauksia ja villareliefejä, myös videoita, elokuvia ja kirjoja. Esimerkiksi The Peace Family -sarjan hahmot ovat groteskin hellyttäviä, suorastaan rujoja.

Kansainvälistä tunnustusta saavuttanut professori, taiteilija ja taiteen tohtori Riitta Nelimarkka on tunnettu väri-ilottelevasta ja hersyvästä, mutta pohjavireeltään kunnianosoitus herkästä taiteesta, joka sisältää myös assosiaatioita taiteilijan omaan elämään ja sukuun. Riitta Nelimarkan omanlainen, jäljittelemätön taide on kunnianosoitus elämän moninaisuudelle, värikkyydelle ja hauskuudelle.  

Näyttelyn yhteydessä voi myös tutustua taiteilijan tuoreimpaan kirjaan: Suun ja silmäin iloja. Kirja on epäperinteinen taidekeittokirja, jonka aukeamilla tuikkivat vuoropuhelussa Ranska ja Suomi, keittiö ja atelieeri, rentous ja huumori sekä estottomat assosiaatiot sielun ja ruumiin lähteistä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät