0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Mestaruusliigaa Kyyjärvellä ensi syksynä

Lentopallon pääsarjaryhmä on myöntänyt Kyyjärven Kyky-Betsetille liigalisenssin kaudelle 2022–2023. Miesten Ykkössarjassa 18 kautta pelanneessa seurassa pääsarjapaikka otetaan vastaan hyvillä mielin. Valmistautuminen Mestaruusliigan debyyttikauteen on aloitettu.

Kuusi kertaa Ykkössarjan finaalissa pelanneelle ja sarjan mestaruutta tänä keväänä ja keväällä 2015 juhlineelle KyKy-Betsetille avautui mahdollisuus liigapaikkaan, kun oululainen Etta suljettiin aiemmin keväällä Mestaruusliigasta. Mestaruusliiga-karsintoja ei pelattu ja KyKy sai oikeuden hakea liigapaikkaa. Se myönnettiin seuralle keskiviikkona.

MAINOS

Vahvaa työtä

Siemen keltamustissa pelaavan joukkueen Mestaruusliiga-taipaleelle kylvettiin jo vuoden päivät sitten. Joukkue hävisi liigakarsinnan ratkaisevan ottelun kultaisen erän turkulaiselle TUTO:lle. Valmentaja Hannu Kalliojärvi muistelee, että bussissa oli hiljaista Loimaalle saakka. Sitten alkoi pelaajistosta kuulua kommenttia, että tämä ei jää tähän.

– Joukkueen runko pysyi samana. Eduard Venski otti yhteyttä ja kertoi jättäneensä Valko-Venäjän lentopalloliiton presidentin tehtävät. Hän kysyi, että millaisessa roolissa häntä tarvittaisiin Kyyjärvellä. Sanoin, että ole vaikka päävalmentaja. Laskin näin, että päävalmentajana hänestä olisi kaikkein suurin hyöty joukkueellemme. Hän on arvostettu pelaaja, kuvailee Kalliojärvi kaudella 2016–2017 Kyyjärven keltamustissa pelannutta Venskiä.

Viime kaudeksi KyKy sai riveihinsä Aatu Pölläsen Akaa Volleystä, Miro Rasinperän Ettasta ja Olli Saarenmaan Savo Volleystä. Joukkueessa oli 15 lisenssipelaajaa ja vastuu jakautui leveälle rintamalle.

Kotiottelut poikkeusluvalla

KyKy-Betset – eli Betonimiehet – saa pelata Mestaruusliigan runkosarjan kotiottelunsa poikkeusluvalla, sillä kotisali ei ole tarpeeksi korkea. Vähimmäiskorkeus on kahdeksan metriä. Kyyjärven liikuntahallin salin korkeus on 7,55 metriä. KyKy ei ole ainoa poikkeusluvan saanut joukkue miesten pääsarjatasolla.

Liigalisenssiprosessissa Lentopallon pääsarjaryhmä tarkasteli muiden muassa seuran taloutta ja sitä, että joukkueessa on riittävän taidokkaita pelaajia ja osaava henkilöstö. Kyyjärvellä luotetaan siihen, että asiat hoituvat.

– Historia puhuu puolestaan. Liigapaikka ei ole ihan sattumaa, miettii Hannu Kalliojärvi.

Mestaruusliigan johtaja Riia Martinoja iloitsi Lentopalloliiton tiedotteessa sitä, että on hienoa saada uusi paikkakunta ja seurayhteisö mukaan Mestaruusliigaan. Hän muisti nostaa esille sen, että KyKy-Betset on tehnyt pitkään ja uskollisesti työtä seuran kehittymiseksi liigatasolle. Hän uskoo kyyjärveläisten tuovan lisäväriä Mestaruusliigaan.

Kyyjärven suunnalla uskotaan, että yleisö löytää tiensä lentopallokatsomoon tulevalla kaudella. Joukkueessa pelaa myös naapurimaakunnasta eli Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin olevia pelaajia eli uusi pääsarjajoukkue saanee ystäviä laajemmalta alueelta. Viime kaudella Lempo-Volleytä vastaan pelatussa kotiottelussa oli 311 katsojaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät