Jymy ja IPV iskevät yhteen Kitrolla

Alajärven Ankkureiden kasvatti Jukka Mäkinen on haaveillut, että voisi johtaa peliä Kitrolla. Hän tuo Imatran Pallo-Veikot Sotkamon Jymyä vastaan pelattavaan vierasotteluun. Kuva: Lauri Heino, Heinon Valokuva.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Kitrolla on tarjolla huippupesistä, kun miesten Superpesiksessä jo kertaalleen tällä kaudella kohdanneet Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot ottavat mittaa toisistaan torstaina 12.5. kello 18.

Pesiksen juhlavuoden kunniaksi joukkueet haluavat tarjota elämyksen, joka muistetaan vielä pitkään. Alajärven Ankkuritpesis ry., Sotkamon Jymy, Imatran Pallo-Veikot ja Alajärven kaupunki tarjoavat yhteistyökumppaniensa avulla katsojille otteluun ilmaisen sisäänpääsyn.

MAINOS

Sotkamon Jymyn kotipesä, Hiukka, on peruskorjattavana ja Jymyn tarkoituksena oli pelata kauden ensimmäinen kotiottelunsa Helsingissä. Tämä ei kuitenkaan onnistunut. Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen kertoo tuntevansa Sotkamon kunnanjohtajana toimivan Mika Kilpeläisen ja viritelleensä jo aikaisemmin yhteistyötä Kainuun suuntaan.

– Kun ilmeni, etteivät Jymy ja IPV voi pelata Helsingissä, aloin tiedustella, että voisivatko joukkueet pelata Kitrolla. Otin yhteyttä Alajärven Ankkuritpesikseen ja sieltä innostuttiin ideasta ja lähdettiin viemään asiaa omalta osaltaan eteenpäin.

Ikimuistoinen matsi tulossa

Alajärven Ankkuritpesis ry:n puheenjohtaja Tapio Kantokoski kertoo, että seuran näkökulmasta katsottuna on tulossa todella mahtava aloitus uuteen kauteen ja pesäpallon satavuotisjuhlavuoteen.

Lopullinen ratkaisu ottelun pelaamisesta Alajärvellä tehtiin maaliskuun loppupuolella. Kantokoski uskoo, että mikäli sää sallii, Kitron lehtereille saapuu vähintään 2000 pesäpallojännäriä.

– Jo kello 16 lähtien Kitron välittömässä läheisyydessä pääsee tutustumaan metsänkorjuun nykypäivään Keiteleen esittelemänä. Sisäänkäynti avataan tuntia ennen ottelun alkua ja yleisöllä on käytettävissään ravintola- ja kioskipalvelut.

Ottelusta halutaan tarjota kokemus, jota muistellaan vielä pitkään. Kitrolla on myös mahdollisuus nähdä miespesäpallon ehdottoman ykkösnimen, Toni Kohosen, pelaavan IPV:n peliasussa entistä seuraansa vastaan Kohonen on kertonut lopettavansa pääsarjauransa tähän kauteen.

Paluu Kitrolle

Alajärven Ankkureiden kasvatti ja joukkueessa pääsarjatasolla vuosina 1992–1997 ja Ykköspesiksessä kaudella 2002 pelannut Jukka Mäkinen johtaa runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon tähtäävää IPV:n peliä. Hän kertoo aina haaveilleensa, että voisi johtaa peliä Kitrolla. Nyt se tapahtuu IPV:n väreissä.

– Pelasin viimeksi virallisen ottelun Kitrolla vuonna 2002 ja sen jälkeen olen ollut mukana muutamassa näytösottelussa. Kitro on aivan mahtava paikka pelata, hän hehkuttaa.

Sasu Iivarinen uskoo IPV:n mahdollisuuksiin kotimaan ensimmäisessä pistetaistossa.

Takareitensä Fuengirolassa loukannut, IPV:ssä toista kautta pelaava Ankkurit-kasvatti Sasu Iivarinen seurannee ottelua sivusta.

Hän kannustaa pesäpallohenkisiä ja muitakin tulemaan Kitron lehtereille, sillä ottelussa pääsee näkemään Superpesiksen ehdotonta eliittipelaajistoa. Hän uskoo IPV:n mahdollisuuksiin kotimaan ensimmäisessä pistetaistossa.

– Minusta tuntuu, että me saamme synnytettyä tilannetta, mutta haaste on ulkopelissä. Fugessakin pysyimme Sotkamon kannassa, eikä siellä nähty läpihuutojuttuja.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliTuloshirmut Vetter ja Ståhl Kuortaneelle
Seuraava artikkeliMaatalousyrittäjävalmennus päätökseen jo 21. kerran Jamilla