0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Puolimaratontanssit Soinissa!

Kun Soinin Yhteistalolla tanssittiin maaliskuun loppupuolella Lagerin Tapanin, Roposen Taiston ja Jussin tahtiin, muutama pari siellä kyseli, eikö niitä maratontansseja täällä enää ollenkaan järjestetä?

No siitähän se ajatus sitten Jussi Roposen päässä lähti. Jos ei nyt ihan maratontansseja, niin pitäähän sitä ainakin puolimaratonitanssit järjestää, kun kysellään!

MAINOS

Jussin ideoimana maratontanssit järjestettiin ensimmäisen kerran Soinin Yhteistalolla jo vuonna 2012. Tuolloin hän lauloi itse koko ajan, eli 24 tuntia ja lauluja kertyi 365 kappaletta!

Kaiken kaikkiaan maratontansseja on Yhteistalolla järjestetty kuusi kertaa, viimeisimmät vuonna 2017.

Esiintyjinä on ollut paikallisia ja lähialueen muusikoita mm. Kalevi Järvenpää, Marja Toivonen ja Kamarin Kängi, muutamina vuosina lavalle on noussut myös Einö Grön, Kauko Simonen ja Helmenkalastajat.

Tanssipareja on kisaan osallistunut vuosittain keskimäärin noin kymmenkunta. Tanssin harrastajia on tullut ympäri Suomea Soinin Yhteistalolle, osallistujia on ollut jopa Varkaudesta ja Leppävirralta asti!

Keski-Suomesta kisaan ovat joka kerta ajelleet Anneli Vihinen ja Reijo Ruuska. Ja aina ovat tanssineet tappiin asti, eli 24 tuntia! Ja tulossa ovat kuulemma nytkin.

Lauantaina 28.5. kello 12-24 järjestettävissä puolimaratontansseissa mennään samalla tyylillä kuin aiemminkin, eli kilpaparit tanssivat 45 minuuttia, jonka jälkeen tulee 15 minuutin tauko. Tauon aikana kisaajille on tarjolla jauhelihakeittoa, suolakurkkuja ja mehua.

Kilpailijoita pyydetään tulemaan paikalle kello 11 ilmoittautumaan ja tapahtuma polkaistaan käyntiin kello 12.

Tanssimusiikkia tarjoilevat Esa Roponen, Tapani Lager & Taisto ja Jussi Roponen.

Kahvio palvelee koko tapahtuman ajan ja kello 18-24 anniskeluoikeuksin, tuona aikana on mahdollista lauleskella myös karaokea Sinikan ja Sepon vetämässä kellarikaraokessa.

Jussi esittää nöyrimmät kiitokset kökkäporukalle, joka oli heti innokkaana tapahtumaa järjestämässä, soinilaisille yrityksille, jotka lähtivät sponsoroimaan ja kaikille yrityksille sekä yksityisille henkilöille, jotka ovat lahjoittaneet upeita arpajaispalkintoja!

– Tapahtumien järjestämisen kannalta koronavuodet ovat olleet karuja, mutta kulut Yhteistalolla ovat juosseet kuitenkin koko ajan. Yritetään nyt näillä tapahtumilla saada taloa taas pikkuhiljaa heräilemään, toteaa Jussi Roponen ja toivottaa kaikki tervetulleeksi tapahtumaan kisaamaan tai tanssimaan ihan muuten vaan!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät