Yleisurheilun kilpailukaudella paljon jännitettävää

Aleksi Yli-Mannila oli keihäänheiton karsinnassa 12. tuloksella 71,52. Vajaa metri lisää, niin sillä tuloksella olisi irronnut finaalipaikka.
Mainos[adrotate banner="3"]

Yleisurheilun kilpailukausi on käynnistynyt maantie- ja maastojuoksuilla. Ankkurien Antti Ihamäki voitti Suomen mestaruuden maantiellä ja oli maastossa kolmas. Antti on saavuttanut peräti yhdeksän SM mitalia vuosien 2019-2022 aikana ja noussut kestävyysjuoksun kansalliseen kärkikaartiin.

Ihamäki paransi viime kesänä 10000 metrin ennätystään roimasti aikaan 29.39,09. Reijo Höykinpurolla on nimissään 5000 metrin seuraennätys 14.34,6, mutta eiköhän sekin siirry historiaan Antin toimesta tämän kesän aikana.

MAINOS

Yksi todella mielenkiintoinen kysymys on, nähdäänkö seuran urheilija pitkästä aikaa aikuisten arvokisoissa. Viimeksi näin on tapahtunut vuonna 1971, kun Reijo Vähälä oli mukana EM kisoissa. Mikko Paavolalla on mahdollisuus ylittää kisoihin oikeuttava tulosraja. Toki se vaatii terveenä pysymistä ja onnistumisia, niin kuin tulosurheilu aina.

Rata- ja kenttälajien osalta kilpailukausi käynnistyy todella teolla 25.5. Lahden GB:ssä. Mikko Paavola ja Antti Ihamäki aloittavat siellä, Antti juoksee 3000 metriä.

Aleksi Yli-Mannila on valitettavasti sairastellut kevään aikana, ja kisakausi käynnistyykin vasta heinäkuussa. Yli-Mannilan tavoite on heittää yli valmentajansa Sami Peltomäen ennätyksen 80,36.

Teemu Tuomela tullee juoksemaan 400 metriä alle 50 sekunnin ja Juhana Karjanlahti heittämään moukaria reilusti yli 60 metriä. Kaikilla on mahdollisuus osallistua Kalevan kisoihin.

– Jännitettävää riittää kesän aikana, sillä seuralla on peräti 17 SM kisaurheilijaa (14- vuotta ja vanhempaa) tavoittelemassa omia ennätyksiä ja hyviä sijoituksia, toteaa yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jani Vuorela tyytyväisenä.

Perustoimintakin pitää olla kunnossa. Yleisurheilukoulu alkaa 1.6. ja viikkokisat 6.6. – Näistä on infoa seuran kotisivuilla, neuvoo Vuorela.

Oskari Leppäaho on valittu yleisurheilujaoston kesätyöntekijäksi.  Hänet nähdään kesän aikana viikkokisoissa, yleisurheilukoulussa, kentällä ohjaamassa ja monessa muussa paikassa.

Ankkurikentällä järjestetään kolmet kilpailut: 7.6. este- ja aitajuoksut, 27.6. Peukkukisa ja 9.-10.7. pm moniottelut. ”Ja Kunniakierros on Ankkurikentällä 23.5. klo 18”, muistuttaa Vuorela.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoini mahdollisesti maksuttoman musiikkileikkikoulun pilottikunnaksi
Seuraava artikkeliVerho- ja Mattotalo juhlii oman kankaan johdolla