KohiTrack -radalla juhlitaan avajaisia Soinissa!

Ratahanketta koordinoinut Kari Laasala ja Soinin Sisun Irma Nukarinen ovat tyytyväisiä KohiTrack -radan korkeaan käyttöasteeseen ja siihen, että se on houkutellut liikkumaan myös niitä lapsia ja nuoria, jotka eivät ole mukana muissa liikuntaharrastuksissa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soiniin saatiin pumptrack -rata syyskuun alkupuolella ja vaikka talvi tuli aikaisin, ehdittiin rataa käyttää valtavasti jo ennen lumen tuloa. Radalla riitti kuhinaa iltamyöhään saakka ja se houkutteli mukaan liikkumaan lapsia ja nuoria laajalla skaalalla, niitäkin, jotka eivät muuten ole liikuntaharrastusten pariin lähteneet.

Lasten ja nuorten into ei laantunut talven aikana, sillä kevätpuolella radalla alkoi taas kova meininki, kun noin 30 nuorta ja lasta haki omatoimisesti kodeistaan lumikolat ja -lapiot ja aurasivat radalle alueen, jossa pääsivät taas harrastuksen pariin!

MAINOS

Kun lumet viimein lähtivät kokonaan, meno on yltynyt yhtä innokkaaksi kuin se oli syksylläkin.

Eipä ihme, että ratahanketta hallinnoineen Soinin Sisun aktiivit Irma Nukarinen ja hanketta koordinoinut Kari Laasala ovat suunnattoman tyytyväisiä siihen, että rata Soiniin saatiin alueella ihan etujoukoissa. Nyt ratoja suunnitellaan jo monille lähipaikkakunnille, mutta Soinissa se on jo valmiina!

Rata rakennettiin Maaseudun Kehittämisrahaston tuella ja lisäksi useita paikallisia yrityksiä lähti tukemaan hanketta merkittävällä panoksella. Tärkein tukija on ollut Kohiwood ja rata kantaakin nyt ylpeänä nimeä KohiTrack!

Muut tukijat olivat Alajärven Osuuspankki, S-Market Soini, KM Rahti, Riuttolehto Oy, Huolto Mäki Oy, Koneurakointi Aki Sammalisto Oy, Koiviston Kukka ja hautaus, Kauko Laukkonen Ky ja Tmi Samurai Shop.

Radan pääkäyttäjäryhmäksi ainakin nyt alkuvaiheessa on muodostunut alakouluikäiset lapset, mutta välillä radalla on ollut myös vanhempia nuoria. Rataa kierretään scooteilla, pyörillä, rullaluistimilla sun muilla välineillä, joissa on pyörät alla.

Radan käyttäjiltä vaaditaan kypärän käyttöä ja todella hyvin tätä sääntöä myös noudatetaan ja monet lapset käyttävät myös muita suojavarusteita, kuten polvisuojia. Mitään isoja vahinkoja radalla ei tiettävästi ole tapahtunut, toki kaatumisia ja pieniä kolhuja tulee, mutta nämä tuntuvat harrastajia lähinnä huvittavan.

Lasten kesken on muodostunut myös tarkka sosiaalinen kuri ja he luovat itse sääntöjä toimimiseen radalla. Esimerkiksi ruuhka-aikoina omaa vuoroa odotetaan kiltisti jonossa ja paikat pidetään kunnossa. Radasta on tullut ”oma juttu”.

Koska radan valmistuminen meni syksyllä myöhään, on radan viralliset avajaiset luvassa lauantaina 28.5. kello 14-17. Luvassa on tuolloin mukavaa meininkiä koko perheelle, sillä popit soivat Esko Viitalan toimesta, kioski palvelee myyden pikkupurtavaa ja makkaraa. Pyörätaituri Ossi Keisala suorittaa näytösajoja ja näyttää mallia siitä, mitä kaikkea temppua radalla voikaan tehdä!

Avajaiset järjestää yhdessä Soinin Sisun pyöräilyjaoston kanssa Liikunta- ja hyvinvointihanke, joka tuo paikalle myös pienemmille lapsille suunnatun taitoradan parkkialueelle.

Paikalle toivotaankin niin KohiTrack -radan käyttäjiä, heidän perheitään kuin kaikki muitakin kiinnostuneita hyvähenkiseen, yhteiseen tapahtumaan!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin ei tarvitse eriyttää sote- ja sivistyspuolen ruokapalveluja
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston apurahoja Soiniin ja Vimpeliin